kstb

telsim

06-06-2020 11:35 GÜNDEM

‘Covid-19 Ziyaretçi Kayıt Sistemi’ devreye alınıyor

 ‘Covid-19 Ziyaretçi Kayıt Sistemi’ devreye alınıyor

Hayatımızı ve yaşam şekillerimizi değiştirmemize neden olan Covid-19 salgını için ülkemizde de farklı alanlarda tedbirler alınmaya devam ediliyor. Kişilerin, kurumların ve iş yerlerinin kendi aldığı tedbirlerin yanı sıra Bakanlar Kurulu tarafından uygulanması zorunlu olan tedbirler de mevcut. Bazı hijyen kuralları yanında ziyaretçi ve müşteri bilgilerinin kaydının tutulması ve herhangi bir durumda Sağlık Bakanlığına iletilmesi de Bakanlar Kurulu kararıyla zorunlu bir uygulama.

Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı ile Kuzey Kıbrıs Turkcell, ziyaretçi kayıtlarının daha hijyenik ve kolay tutulabilmesine olanak sağlayacak çok özel ve yeni bir uygulama için iş birliği gerçekleştirdi. Covid-19 Ziyaretçi Kayıt Sistemi adı verilen uygulama ile iş yerleri ve ofislere girişler sırasında Bakanlar Kurulu tarafından zorunlu hale getirilen ziyaretçi kaydı alma işlemi kâğıt, kalem kullanımına gerek olmaksızın dijital ortamda ve kolaylıkla gerçekleştirilebilecek. Aynı zamanda Covid-19 salgınında olası bir ikinci dalga ile karşılaşılması durumunda ihtiyaç duyulacak temas takibi için tüm iş yerleri ve ofislerden toplanacak kağıtların incelenmesine nazaran, ziyaretçi kayıtlarının dijital ortamda tutulması büyük avantaj sağlayacak.

 

Hem iş yerlerinin hem de vatandaşın işi kolaylaşacak

 

Sağlık Bakanlığı ve Kuzey Kıbrıs Turkcell arasında gerçekleşen iş birliğinde Covid-19 Ziyaretçi Kayıt Sistemi ile iş yerleri ziyaretçilerinin kayıtlarını rahatlıkla tutarken aynı zamanda dijital bir ortama da aktarabilecek. Böylece ziyaretçi girişlerinde bilgiler otomatik olarak alınırken kâğıt, kaleme ve herhangi bir çalışana ihtiyaç duyulmamasıyla birlikte büyük kolaylık sağlayacak. Covid-19 Ziyaretçi Kayıt Sistemi, her iş yerine özel olarak verilen ve kapı girişlerine yerleştirilecek QR kod ile çalışacak. Uygulamaya göre vatandaş herhangi bir iş yerine girerken telefonunun kamerasını QR koda okutarak veya herhangi bir QR kod okutma uygulaması kullanarak tek tıkla onay verecek. Sistemin çalışabilmesi için sadece ilk girişte ve bir kereye mahsus kişisel veri girişlerinin yapılması uygulamanın sürekli aynı bilgilerle çalışması için yeterli olacak. İş yerleri sisteme girebilmek için ilk kayıt sırasında https://kktcll.co/CovidKayit linkini ve kayıt sonrası girişlerini yaparak QR kodlarını çıkartabilmeleri için https://kktcll.co/CovidGiris linkini kullanabilecek. Vatandaşlarımız için temassız olma özelliği ile hijyen ve sağlık açısından büyük öneme sahip olan uygulama, aynı zamanda hem iş yerlerinin, hem de kişilerin işini büyük ölçüde kolaylaştıracak. Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK) uyarınca kaydı tutulan kişilerin verileri ilgili iş yeri ve Sağlık Bakanlığı dışında üçüncü bir şahısla paylaşılmayacak.

 

Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli: “Bu süreç içinde sağlıkta teknolojiyi önemli bir adım olarak sayıyoruz”

 

Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, Kuzey Kıbrıs Turkcell’le gerçekleşen iş birliğine yönelik yaptığı açıklamada tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının ülkemizde de etkisini gösterdiğine ve sürecin başlamasının ardından büyük bir mücadele verildiğine değindi.

 

Bakan Pilli konuşmasında şunları kaydetti: “Geldiğimiz noktada bu olumlu seyrin devamı ve olası bir durumda temaslı ve vakaların yakın takibini kolaylaştırabilecek bir sistemin oluşumu için Kuzey Kıbrıs Turkcell ile önemli bir iş birliği yapmış bulunmaktayız.

Covid-19 Ziyaretçi Kayıt Sistemi ile kurum, kuruluş ve iş yerlerinin yanı sıra ihtiyaç duyulması durumunda temas takibi açısından da kolaylık sağlayacak önemli bir proje hayata geçiyor. Covid-19 salgını dijital altyapıların günümüzdeki ve olası gelecek krizlerin etkilerini azaltacak şekilde güçlendirilmesi, bunun sağlık ayağında ne kadar kritik bir durum olduğunu da bizlere göstermiştir.

Pandemi ile mücadelede başarı sağlamak üzere şüphesiz dijital altyapının modernize edilmesi, geliştirilmesi gerekmektedir. Bu süreçte Sağlık Bakanlığı olarak teknolojiyi de önemli bir adım olarak saymakta ve daha geniş projelere yer vereceğimizi şimdiden belirtmek isterim. Bu uygulama aynı zamanda vatandaşlarımız için temassız olma özelliği ile hijyen ve sağlık açısından çok daha pratik bir yöntem olarak büyük kolaylık sağlayacaktır.

Bu özel projede bir araya gelmemize vesile olan başta Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Harun Maden ve tüm ekibine teşşekkür eder, Sağlık Bakanlığı olarak halkımızın sağlığı için çalışmaya devam edeceğimizi bir kez daha hatırlatmak isterim.”

KKTCELL Genel Müdürü Harun Maden: “Teknolojiyi kullanarak halkımızın sağlığını korumayı amaçlıyoruz.”

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Harun Maden de Sağlık Bakanlığı ile gerçekleşen iş birliğine ilişkin yaptığı açıklamada, ülkenin lider teknoloji şirketi olarak mevcut teknolojik imkanları ile sağlık alanında yeni bir projeye daha imza atmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Genel Müdür Harun Maden, dünyaya göre ülkemizde çok başarılı sonuçlar elde edilen Covid-19 salgını süresince Sağlık Bakanlığı ile yakın temas içinde olduklarını ve başarılı projelere imza attıklarını aktardı. Tüm teknolojik imkânlarını seferber ederek halkımızın sağlığını korumaya yardımcı olmak, hayatı kolaylaştırmak amacında olduklarını vurgulayan Maden, Covid-19 Ziyaretçi Kayıt Sistemi’nin kurum, kuruluş ve iş yerlerinin yanı sıra ihtiyaç duyulması durumunda temas takibi açısından da kolaylık sağlayacak önemli bir proje olduğunun da altını çizdi. Harun Maden, dijital dönüşümde öncü olduklarını ve yıllardır dijitalleşmenin önemine vurgu yaptıklarını, yaşanan bu pandemi sürecinde ise bunun öneminin yoğun şekilde hissedildiğini belirtti. Ülkemize ve halkımıza fayda sağlayacak bu tarz projelerde her zaman yer alacaklarına vurgu yapan Maden, Sağlık Bakanlığına iş birliği için teşekkürlerini sundu.




Etiketler :
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu