kstb

telsim

20-06-2020 13:02 DÜNYA

15 arkadaşıyla bara gitti, hepsi corona virüse yakalandı

Dünyaya diz çöktüren corona virüsün en fazla görüldüğü ülke olan ABD'nin Florida eyaletinde yaşayan bir sağlık çalışanı, aylar süren karantinanın ardından arkadaşlarıyla eğlenmeye çıkınca olanlar oldu.

15 arkadaşıyla bara gitti, hepsi corona virüse yakalandı

Dünyaya diz çöktüren corona virüsün en fazla görüldüğü ülke olan ABD'nin Florida eyaletinde yaşayan bir sağlık çalışanı, aylar süren karantinanın ardından arkadaşlarıyla eğlenmeye çıkınca olanlar oldu.

Sağlık çalışanı, 15 arkadaşının ve kendisinin aylar süren karantinanın ardından stres atmak üzere buluşup gittikleri barda corona virüs kaptığını açıkladı.

40 yaşındaki sağlık çalışanı Erika Crisp, dünyayı etkisi altına alan corona virüs nedeniyle alınan önlemlere ve karantina kurallarına aylar boyunca uydu.

Kısıtlamaların hafifletmesinin ardından kafa dağıtmak ve arkadaşlarıyla özlem gidermek isteyen kadın, 15 yakın dostu ile buluşarak bir bara gitti.

Jacksonville sahilinde bulunan bir bara giderek arkadaşlarıyla eğlenen kadın, daha sonra test yaptığında hayatının şokunu yaşadı.

6 Haziran'da dostlarla yapılan gece gezmesi, Erika'ya pahalıya patladı ve genç kadın aylar boyunca kendini sakınmasına rağmen corona virüs kaptığını öğrendi.

Söz konusu bardaki başka müşterilerin corona virüs testleri de pozitif çıkmaya başlayınca, mekanın yetkilileri barı kapattı.

Ayrıca barda çalışan 49 kişiden 7'sinde de corona virüs tespit edildi.

Bir televizyon kanalında haber bültenine bağlanarak yaşadıklarını anlatan Erika, aylar boyunca tüm kısıtlamaları doğru bir şekilde uyguladığını söyledi.

Gerekmedikçe evden çıkmadığını ve sosyal mesafeye her zaman dikkat ettiğini söyleyen Erika, ilk dışarı çıktığı gecede virüsü kaptığını anlattı.

O gece maske takmadıklarını ve aylar sonra arkadaşlarıyla buluşmanın verdiği heyecanla sosyal mesafe kuralına da uymadıklarını söyleyen Erika, tasasız ve düşüncesiz davrandığı için pişman olduğunu ifade etti.

Erika Crisp'in yaşadığı Florida eyaleti, ABD'de corona virüs vakalarının yükselişte olduğu eyaletler arasında yer alıyor.




DİĞER DÜNYA HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu