kstb

telsim

27-09-2019 10:24 TEKNOLOJİ

21. yaşını kutlayan Google ne zaman kuruldu?

Google, Doodle’ları ile önemli günleri ve olayları insanlara hatırlatmaya devam ediyor.

21. yaşını kutlayan Google ne zaman kuruldu?

GoogleDoodle’ları ile önemli günleri ve olayları insanlara hatırlatmaya devam ediyor. Google, 27 Eylül için hazırladığı özel Doodle’ı ile birlikte de ne zaman kurulduğunu da internet kullanıcılarına hatırlatarak, kendi doğum gününü kutluyor. Peki, Google ne zaman kuruldu?

Google ne zaman kuruldu?

Google, yeni Doodle’ı ile ne zaman kurulduğunu internet kullanıcılarına hatırlatmak istiyor. Öyle ki GoogleDoodle’a tıklanıldığında da “google ne zaman kuruldu” şeklinde bir arama sorgusu yapıyor. Google, bundan tam 17 sene önce Larry Page ve Sergey Brin tarafından takvimler 4 Eylül 1998 tarihi gösterdiğinde kuruldu. Ancak Google, 2005 yılından beri doğum gününü 27 Eylül tarihinde kutluyor. 

Google, neden 27 Eylül’de doğum gününü kutluyor?

“Google ne zaman kuruldu?” şeklinde bir arama yapıldığında 4 Eylül 1998 tarihi karşımıza çıkıyor. Peki o zaman neden 27 Eylül tarihinde Google doğum gününü kutluyor? Çünkü Google arama motoru, 27 Eylül 2005 tarihinde rekor bir indeks sayısına ulaştı. Bu rekordan sonra da artık Google’ın doğum günü, her sene 27 Eylül tarihinde kutlanılmaya başlandı.

Bizler de Google’ın doğum gününü kutluyor, Google’ın arama sonuçlarını nice yıllar boyunca; hızlı ve doğru bir şekilde internet kullanıcılarına ulaştırmasını temenni ediyoruz. İyi ki doğdun Google!




DİĞER TEKNOLOJİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu