kstb

telsim

21-09-2015 08:36 SAĞLIK

Akçiçek Hastanesinde bugün eylem var...

Kamu-Sen ve Hemşireler ve Ebeler Sendikası, Girne Akçiçek Hastanesi'nde eylem yapılacağını bildirdi. Açıklama şöyle:

Akçiçek Hastanesinde bugün eylem var...

Sağlıkta yaşanan Hemşire- Ebe ve sağlık personeli eksikliği ile araç-gereç ve cihaz eksiklikleri sağlık çalışanlarını ve halkımızı olumsuz etkilemektedir.

AB ülkelerinde her bin kişiye dokuz hemşire, Danimarkada her bin kişiye yirmi dört hemşire düşerken, ülkemizde her bin kişiye iki hemşire dahi düşmemektedir.

Beş hemşirenin işini bir hemşireye yaptırarak, tasarruf yapmayı amaçlayanlar, aslında hem halkımızın ve hemde görev yapan Hemşireler ve Ebenin sağlığı ile oynamaktadırlar.

Son birkaç yılda göstermelik olarak açılışları yapılan birçok sağlık merkezleri ve yeni servisler hemşire yokluğundan görev yapmakta zorlanmaktadırlar.

Yeni açılan Diyaliz Merkezi ve Kadın Doğum Servisi için dahi , zaten yetersiz hemşiresi olan diğer mevcut servislerdeki hemşireler görevlendirilmiştir.

Çok yakın bir süre sonra açılacak olan Onkoloji Hastanesi içinde aynı sorun yaşanacaktır.

Hemşirelerimiz artık evlerine gidemez, yataklarında uyuyamaz olmuşlardır. Bunları defalarca yazdık, söyledik ama duyan olmuyor.

Vardiya çalışmak zorunda kalan Hemşireler ve Ebelerimizin vardiya çalışmalarından kaynaklanan birçok sorunlarına da çözüm getirilmemiştir.

Normal mesai çalışan bir memurmuş gibi çalıştırılan hemşirelerimizin, vardiya değişimlerinde hastaların genel durumlarıyla ilgili raporlamada geçen süreler dahi çalışma saatinden sayılmamakta, düzensiz beslenme , düzensiz uyku, ağır iş yükü nedeni ile sosyal hayatları ve sağlıkları bozulmaktadır.

Sağlıkta yetkili olan KAMU-SEN ve KIBRIS TÜRK HEMŞİRELER VE EBELER Sendikaları olarak , bakanlık temsilcilerinin de katılımlarıyla hazırladığımız; "Kamu Sağlık Çalışanlarının Vardiya Çalışmalarını Düzenleyen Tüzük " bir ay önce Sağlık Bakanına sunulmuş olmasına rağmen, yürürlüğe girmesi için hiçbir adım atılmamıştır.

Yeni Hemşire ve Ebe istihdamına olanak verecek kadro artırımı iki yıldır oyalanmakta, istihdamla ilgili yetki taleplerimiz olumlu karşılanmamaktadır.

Bir ekip işi olan sağlıkta, Hemşire ve Ebelerimizin diğer sağlık çalışanlarımızda Doktorlara verilen %10'luk Kişisel ödenek Hakkından yararlanmamaktadır.

Ambulanslar kaza yerlerine genelde tek hemşireyle gitmek zorunda kalmaktadırlar.

Vardiya çalışan hemşirelerimizin, Kreş,ulaşım, yurt gibi daha bir çok sorunları bulunmaktadır. Ancak, şu an için en acili eksik personel sorunudur ve ivedi olarak bu sorun çözülmezse, KAMU-SEN ve KIBRIS TÜRK HEMŞİRELER VE EBELER Sendikaları Sendikası olarak 21 Eylül 2015 pazartesi günü Girne Dr. Akçiçek Hastanesinde 08.30-10.30 saatleri arasında yapacağımız iki saatlik uyarı eyleminin süresi ve şeklide değişerek, bir çok sağlık kurumuna yayılacaktır.

Akçiçek Hastanesinde yapacağımız iki saatlik uyarı eylemimizde acil vakalar için hazır personel bulundurulacaktır.

KAMU-SEN VE KIBRIS TÜRK HEMŞİRELER VE EBELER Sendikasının birlikte yapacağı eylemde, saat 09.30'da eylem yerinde basın açıklaması yapılacaktır.

Mehmet Özkardaş                                                                Nihat ŞENCAN

Kamu-Sen Genel Başkan                                     Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı




Etiketler :
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu