kstb

telsim

08-08-2022 08:36 GÜNDEM

AKSA' ya tam 3 aydır ödeme yapılmadı

AKSA' ya tam 3 aydır ödeme yapılmadı. Kulislerde dönen dedikodulara göre, KIB-TEK ödemelerde ki önceliğini akaryakıt vermemek ile tehdit eden tedarikçilere yapıyor.

AKSA' ya tam 3 aydır ödeme yapılmadı

AKSA' ya tam 3 aydır ödeme yapılmadı.

Kulislerde dönen dedikodulara göre, KIB-TEK ödemelerde ki önceliğini akaryakıt vermemek ile tehdit eden tedarikçilere yapıyor. 

Enerjiyi kesmek için tehdit eden Güney Kıbrıs'a  ve  HFO vermemekle tehdit eden akaryakıt getiren firmalara ödeme yapılmasından dolayı  AKSA' ya tam 3 aydır ödeme yapılmadı.

AKSA Bu Konudan Çok Rahatsız!!!

AKSA'nın  bu konudan çok rahatsız olduğunu ve bunu açıkça dile getirdiği de gelen bilgiler arasında. Aksa yönetiminin verilen sözlerin yerine getirilmemesi halinde Ağustos ayının ikinci haftasında alacaklarından kaynaklı sözleşme haklarına dayanarak, daha fazla mağdur olunmaması adına üretim yapmak istemediği konuşuluyor.

Ancak AKSA'nın ülkenin genelini ilgilendiren bu durumun hem turizmcileri, hem de sıcaklarla boğuşan halkın sıkıntı yaşamaması  adına sonuna kadar direneceklerini ifade ettiği de belirtiliyor.

AKSA'nın  maliyeden alacakları ile birlikte  toplam 1 milyar TL bir alacağı olduğu bilinirken , KIB-TEK'in  AKSA'yı bir çözüm ortağı olarak değil de finansman kaynağı olarak görmesinden de rahatsız olduğu konuşuluyor.  AKSA'ya olan toplam  borç ile KIB-TEK'in piyasayı ve maaşları ödeyebildiği belirtiliyor...




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu