kstb

telsim

25-10-2019 14:35 TEKNOLOJİ

Apple CEO’su cinsel tercihiyle gurur duyuyor

Apple’ın CEO’su Tim Cook bundan dört yıl önce eşcinsel olduğunu açıkladı.

Apple CEO’su cinsel tercihiyle gurur duyuyor

Apple’ın CEO’su Tim Cook bundan dört yıl önce eşcinsel olduğunu açıkladı. Dünyanın ilk 500 şirketi arasında yer alan bir şirketin tepesindeki ismin bu açıklaması tüm dünyanın ilgisini çekti.  Tim Cook eşcinsel mi sorusunun cevap bulmasının ardından, Tim Cook, bu önemli olay hakkında yıllar sonra tekrar konuştu. Cook, eşcinsel olmaktan gurur duyduğunu ve bunun, Tanrı’nın ona verdiği en büyük hediyelerden biri olduğu söyledi.

Tim Cook eşcinsel olduğunu neden açıkladı?

Apple CEO’su verdiği röportaj ile gündemde. Geçmiş yıllar hakkında konuşan Cook, eşcinsel oluşunu açıkladığı için 1 dakika bile pişman olmadığını belirtti. Böyle bir açıklama yapma kararını ise kendisine gelen mailler ve istekler üzerine aldığını söyledi. Apple’ın ona verdiği onay da bu kararı destekledi.

“Çocuklar için bu açıklamayı yaptım”

Cook açıklamasında şunları söyledi:

“Beni bu açıklamaya yönlendiren şey, cinsel yönelimleri ile mücadele eden çocuklardan mailler ve istekler almam. Bazıları intihar düşünceleri olduğunu, bazıları ise depresyonda olduklarını söyledi. Bazıları kendi ebeveynleri ve aileleri tarafından sınır dışı edildi. Yapabileceklerim açısından bana düşen görevler vardı. Ben de bu kararı verdim, gençler için bir karar vermem gerekiyordu.”

Açıklamasında bu kararı almasının 1 yıl sürdüğünü belirten Tim Cook, kararı almadan önce Apple Yönetim Kurulu ile de konuştuğunu söyledi. Cook ayrıca Yönetim Kurulu’na “Bunu yapmamamı isterseniz kesinlikle yapmayacağım” dediğinin de altını çizdi.

Sonuç olarak ise oy birliği ile açıklama yapmasına onay verildi. Bu kararın ardından merak edilen Tim Cook eşcinsel mi sorusuna cevap verilmiş oldu.

Apple CEO’su, yönetim kurulu kararı dahil çoğu şeyin kendisini şaşırtmadığını belirtse de en çok Apple için korktuğuna dikkat çekti.




DİĞER TEKNOLOJİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu