kstb

telsim

08-10-2021 08:15 GÜNDEM

Arıklı Meclis’te belgelerle cevap verdi!

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan Başbakan Yardımcısı, Ekonomi Bakanı Erhan Arıklı, Meclisin Pazartesi günü açılamaması, Sanayi bölgesinde ki alan ve Kıb-Tek konusunda gündeme getirilen konulara gerekli cevapları verdi. Bakan Arıklı ilk olarak Pazartesi günü muhalefetin engellemesi ile açılmayan Meclis hakkında, “CTP’nin bu tavrı kendi içerisinde tutarlı olabilir ancak bizlere göre hukuk dışıdır” dedi.

Arıklı Meclis’te belgelerle cevap verdi!

Arıklı bu konu hakkında, “Meclisin iç tüzüğü resmen çiğnenmiştir. Meclis Başkan yardımcısı buradayken ve 58/5 maddesi ortadayken, “Nisap yoktur; Meclisi açmıyorum” demesi son derece yanlıştır. 16/4 maddesi, Meclis Başkan Yardımcısı’nın görev ve yetkilerini belirlemektedir ve Meclis Başkanı’nın olmadığı dönemde meclisi açmak zorundadır. u konu hukuki açıdan tartışılması gerekir. Sayın Cumhurbaşkanı yurtdışındayken, Meclis Başkanı’nın onun yerine vekâlet etmesi ve dolayısıyla Meclisteki görevini gelip ifa etmemesi, ne kadar doğru? Vekâleten bulunduğunuz bir görevdeyken, asaleten bulunduğunuz görevi ihmal etmeniz hukuki açıdan ne kadar doğrudur, bunun hukuki açıdan tartışılması gerekir” dedi.

Bakan Arıklı, yakıt konusunda ortaya koymuş olduğu her şeyin arkasında olduğunu yineleyerek, “Kurum benim yapmış olduğum icraat dolayısıyla asla zarar etmemiş, bilakis, milyonlarca lira kar elde etmiştir” dedi.
Arıklı ayrıca, Merkezi İhale Kurumu’nu ve üyelerini “opsiyon belgesinin geçersiz olduğu” konusunda dava edeceğini açıklayarak, bunu “şahsi karar olarak” yapacağını söyledi.
Arıklı konuşmasında “Benim için opsiyon belgesini kaldırdı, dediniz, boş çıktı… Bu opsiyon belgesi geçerli değildir. İstenildiği gibi bir opsiyon belgesi midir? Şahsen ben MİK ve MİK üyelerine dava açacağım. Bu benim şahsi olarak tercihim ve bunu yapacağım” diye konuştu.
Sanayi bölgesinde bulunan alan ile ilgili gelen soruya cevaben konuşan Arıklı ise, “Bu alan, Tarım Bakanlığı tarafından kurumumuza devredilmiştir ve tapuya işlenmiştir. Bu konuda resmi olmayan durum söz konusu değildir” dedi.

 




Etiketler :
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu