kstb

telsim

04-09-2019 15:02 GÜNDEM

ARIKLI:HÜKÜMETİN 100 GÜNÜ BOŞ GEÇMİŞ VE HAYAL KIRIKLIĞI YARATMIŞTIR

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, Ulusal Birlik Partisi (UBP)-Halkın Partisi (HP) Koalisyon Hükümetinin, bir önceki koalisyon hükümeti gibi “tam bir hayal kırıklığı” olduğunu savunarak, “Hükümetin bu halka yapacağı en büyük iyilik; bir an evvel Seçim Yasasını değiştirerek ülkeyi erken seçime götürmesidir” görüşünü dile getirdi. Arıklı, “hükümetin ilk 100 günü” ile ilgili olarak YDP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Bertan Zaroğlu’nun yarın saat 11.00’de Cumhuriyet Meclisinde basın toplantısı düzenleyerek, hükümetin icraatlarını daha geniş şekilde değerlendireceğini bildirdi.

ARIKLI:HÜKÜMETİN 100 GÜNÜ BOŞ GEÇMİŞ VE HAYAL KIRIKLIĞI YARATMIŞTIR

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı yazılı açıklama yaparak şunları söyledi: 

Hükümetin 100 günlük icraatlarının anlatıldığı basın toplantısı, bu hükümetin sorunlar karşısında ezildiğinin ve çaresiz kaldığının ispatı olmuştur. Hükümetin bu 100 günlük icraat süresinde halkın hayatına direk etki eden ve kronikleşmiş ülke sorunlarına yönelik en küçük bir icraatının olmaması vatandaşların içini sızlatmıştır.

100 günlük icraatın en önemli maddesi hiçbir maddesi henüz uygulanmayan ve uygulanacağına yönelik de 300 günlük icraat listesinde de herhangi bir işareti görülmeyen Ekonomik Protokolün imzalanması olarak gösterilmiştir. Ekonomik protokolde yer alan ve Ekim ayı sonuna kadar yasalaştırılacağı vaad edilen sözlerin herhangi birisinin yerine getirileceğine dair bir emarede görülmemiştir.  Mesela Ekonomik protokolde yer alan ve Ekim ayı sonuna kadar yapılacağı vaad edilen icraatlardan Enerji Dairesinin kurulması, Enerji Verimliliği Yasasının geçmesi, Liman İşçileri Şirketinin imtiyazının kaldırılması, Kırsal kalkınmaya yönelik mikro kredi programının hazırlanması, Öğretmen başına düşen öğrenci sayısının artırılması, Özel Eğitim Tüzüğünün çıkarılması, Turizm Teşvik Tüzüğünün yenilenmesi, Yüksek Öğrenim Strateji Belgesinin hazırlanması , YÖDAK Denetim Tüzüğünün hazırlanması gibi bir çok vaat yerine getirilmemiştir.

100 günlük icraat listesine Türkiye’de yapılan konferans ve toplantılara katılmanın ve hatta Arama Gemisine yapılan ziyaretin bile eklenmesi bu Hükümetin ilk 100 günü ne kadar boş ve anlamsız bir şekilde harcadığının ispatıdır.

Halk, boş geçen 100 günde bu Hükümetin en büyük icraatının atamalar olduğunu görmektedir. Partizanca yapılan atamalar hala bitmemiştir.

Bu Hükümetin Kıbrıs konusunda inisiyatif üstlenmeye niyetinin de gücünün de olmadığı, Maraş konusunda  gibi bu konuda sadece blöf yapıldığı ve Maraş açılımı denen şeyin kuru bir seçim yatırımı olduğu dünkü basın toplantısında bir kez daha anlaşılmıştır.

Bu Hükümet tıpkı bundan önceki koalisyon hükümeti gibi tam bir hayal kırıklığıdır. Bu Hükümetin bu halka yapacağı en büyük iyilik bir an evvel Seçim Yasasını değiştirerek ülkeyi erken seçime götürmesidir.

Hükümetin ilk 100 günü ile ilgili olarak Genel Başkan Yardımcımız ve Milletvekilimiz Sayın Bertan Zaroğlu, yarın saat 11.00 de Cumhuriyet Meclisinde bir basın toplantısı düzenleyecek ve Hükümetin icraatlarını daha geniş şekilde değerlendirecektir dedi




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu