kstb

telsim

03-09-2013 16:21 SİYASET

Artık komutanlar Köşk'e çıkıyor

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile görevlerine yeni başlayan kuvvet komutanları ile jandarma genel komutanı, bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü, ziyaret edecek. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yeni komuta kademesi, bugün "Başkomutan'a" yapacakları sembolik ziyaretin ardından Suriye krizi ve Ortadoğu'daki gelişmeler nedeniyle kritik önem taşıyan görevlerine fiili olarak da aktif bir biçimde başlayacak. Bu ziyaret, TSK'daki teamüller açısından da bir ilki oluşturacak.

Artık komutanlar Köşk'e çıkıyor

Aydın Hasan -milliyet.com.tr

Genelkurmay Başkanı Özel ile görevlerine yeni atanan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük; dün TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etmişlerdi. Özel ve komutanlar, bugün de, saat 17.00'de Cumhurbaşkanı Gül'e ziyarette bulunacak.

dönüşüm
Geçmiş yıllarda Cumhurbaşkanı ile Başbakan; kuvvet komutanlarının devir teslim törenine katılıyorlardı. Bu yıl ilk kez, Cumhurbaşkanı ile Başbakan, görevi sona eren üç kuvvet komutanı ile jandarma genel komutanının devir teslim törenine katılmamıştı. Emekli olan üç orgeneral ve bir oramiral, Gül'e veda ziyaretinde bulunmuştu. Bu çerçvede, göreve yeni başlayan komutanların bugün Gül'e yapacağı ziyaret, devlet gelenekleri açısından sembolik bir önem kazandı. Bu tablo; devletin zirvesinin komutanların devir teslim törenine katılması yönündeki teamülün, "emekli olan ve yeni göreve başlayan komutanların Başbakanlık, Meclis ve Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne ziyarette bulunmaları şekline" dönüştüğünün göstergesini oluşturdu.

Gül'ün programı
Gül, bu sabah ard arda görevlerine yeni başlayan İsveç ile Sırbistan'ın Ankara büyükelçilerini kabul ederek, güven mektuplarını alacak. Gül, saat 14.00'de atamaları yeni yapılan büyükelçilere bir resepsiyon verecek. Gül, öğleden sonra TMMOB Ankara Şubesi ve ATO heyetlerini de kabul edecek.


Kaynak: www.milliyet.com.tr

DİĞER SİYASET HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu