kstb

telsim

16-10-2019 13:12 GÜNDEM

Atatürk Öğretmen Akademisi’nde ders başı yapıldı

Atatürk Öğretmen Akademisi (AÖA) 2019-2020 akademik yılı açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Atatürk Öğretmen Akademisi’nde ders başı yapıldı

Atatürk Öğretmen Akademisi (AÖA) 2019-2020 akademik yılı açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.
Etkinlik saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Öğretmen marşının okunması ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan Akademi Başkanı Doçent Doktor Zehra Özçınar, Atatürk Öğretmen Akademisi’nin tarihi ve gelişimi hakkında bilgi verdi.

Özçınar, Akademi’nin çağdaş eğitim anlayışını özümsemiş, donanımlı öğretim görevlilerinin Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık yolunda Kıbrıs Türk halkının öğretmenlerini yetiştirdiğini söyledi.

Akademi Yönetim Kurulu Başkanı Doçent Doktor Canan Zeki, yönetim kurulu olarak başlıca hedeflerinin Atatürk Öğretmen Akademisi’nin görünürlüğünü ve işlevselliğini birçok alanda ve yönde artırılması olduğunu kaydetti.

Toplumun tüm bireylerini öğretmenlerin yetiştirdiğine işaret eden Zeki, geleceğin nesillerine dokunabilmek, olumlu kalıcı izler bırakmak ve onların yetilerini keşfedebilmenin öğretmenlerin görevi olduğunu hatırlattı.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu da açılışta yaptığı konuşmada, yıllardır ‘gelecek nesilleri yetiştirecek öğretmenleri yetiştirmenin’ Akademi’nin misyonu olduğunu ve bu misyonun hiç değişmediğini söyledi.
Çavuşoğlu, Akademi’nin her zaman ayrı bir platformda tutulduğunu ve akademi öğrencilerinin yüksek standartta eğitim alması için büyük emek sarf edildiğini belirtti.

“Öğretmen diplomasına sahip olmak öğretmen olduğunuz anlamına gelmiyor” diyen Çavuşoğlu, Atatürk’ün ‘yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ sözünü hatırlattı, vicdanı hür, düşüncelerini öğrencilere aktarabilenlerin gerçek anlamda öğretmen olabileceğini söyledi.

Konuşmaların ardından 2019-2020 akademik yılı Açılış dersini Profesör Doktor Hasan şimşek verdi.




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu