kstb

telsim

18-02-2015 13:17 SPOR

Aysal açıkladı! Başkanlığa aday olacak mı?

Galatasaray eski başkanı Ünal Aysal, suskunluğunu bozdu ve yaklaşan seçim öncesi açıklamalarda bulundu.

Aysal açıkladı! Başkanlığa aday olacak mı?
Galatasaray eski başkanı Ünal Aysal, suskunluğunu bozdu ve özel açıklamalarda bulundu. Son günlerde mayıs ayındaki kongrede başkan adayı olup olmayacağı tartışılan Ünal Aysal, Hürriyet'e yaptığı açıklamada “Başkan adaylığı hiç düşünmediğim bir şey. Şu anda başkan adayı olmak önceliklerim ve düşüncelerim arasında yok” dedi. “Mayısta büyük ihtimalle aday olmayacağım” ifadesini kullanan Aysal, “Ama Galatasaray sevgim ve Galatasaraylılığım yarın bana ne yaptırır onu da bugünden bilemem. İnsan hayatında her gün şartlar değişebiliyor” diye de ekledi.
 
“2 Başkan mali yükü 3 katıyla devretti”
 
Başkan Duygun Yarsuvat’ın 21 Mart’taki Mali Genel Kurul’da 10 aylık Aysal ve kendi dönemini ayrı ibra oylamaya tabi tutacak olması ve bu konuda kendisine gelen faks ile ilgili ise Aysal, “Bu durum beni rahatsız etmiyor. Ben aynı durumda genel kurula gittim. 2011 yılında devraldığım Adnan Polat dönemini de üyelere ben anlattım ve iki dönem beraber ibra oldu. Kimseye ‘gelin siz anlatın’ demedim. Kaldı ki benden önceki 2 başkan da aldıkları mali yükü 3 katı artırarak devrettiler. Ben ise yükü taşıdım ve başarı yakalayarak aldığım tabloyu devrettim” şeklinde konuştu.
 
"Raporu veririm, konuşma da yaparım"
 
Galatasaray eski başkanı, “Aynı şey Faruk Süren ve Mehmet Cansun arasında oldu. Galatasaray tarihinde aynı dönemi paylaşan başkanlar iki ayrı ibrayı hiç sunmamış. Duygun Başkan’ın böyle bir endişesi olmuş. Ben böyle bir endişe taşımıyorum. Raporumu da veririm, konuşmamı da yaparım” dedi. Aysal, “Etik olarak Galatasaray tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir olay. Galatasaray’da olağan seçimler mayıs ayında yapılıyor. Şimdi her seçim ertesi Galatasaray’da iki ayrı ibra mı yapılacak? Bu konuyu o kadar önemsemiyorum” diyerek içini döktü.
 
"Soğuk savaş yok, endişeleri var"
 
Mali genel kurula geleceğinin altını çizen Ünal Aysal, “İbra oylaması hakkında bir endişe taşıyor musunuz?” sorumuza, “Mali genel kurula geleceğim. Konuşma da yapacağım. Ben Galatasaray genel kurulu üyelerinin her türlü karalama kampanyasına rağmen sağduyu ve hakkaniyet ile olaya yaklaşacaklarına eminim. Bu yüzden en ufak endişe taşımıyorum” yanıtı verdi. “Yarsuvat ile aranızda sanki bir soğuk savaş mı var” sorusuna karşılık Aysal, “Benim tarafımdan soğuk savaş yok. Ama şunu söyleyeyim. Bu dedikodu ve gerginliklerin sebebi belli. İnsanların mayıs ayında başkan adayı olurum diye endişesi var. Kendi ekipleri böyle bir takım dedikodu çıkartmaya çalışıyor. Bunlar Galatasaray’a yakışmıyor” dedi.
 
"Askerlik hizmeti gibi"
 
Galatasaray’ın maçlarını takip ettiğini belirten Aysal, “Tüm maçları izliyorum. Sık sık maçlara eşim Fani Hanım gidiyor. Ben bir Galatasaraylı’yım. Galatasaray’a yıllarca hizmet ettim. Bu askerlik hizmeti gibi bir şey. Yaptım, bitti. Güzel de geçti. Galatasaray’a zararımdan çok daha fazla faydam dokunduğunu tahmin ediyorum. İnşallah halk da, taraftar da bunu takdir ediyordur” diye konuştu.

Kaynak: star.com.tr

DİĞER SPOR HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu