kstb

telsim

21-08-2020 15:13 GÜNDEM

BAŞBAKAN TATAR: “KAPALI MARAŞ’IN ESKİ SAHİPLERİNE İADESİ İNSAN HAKLARI BAKIMINDAN DA BİZDEN BEKLENENDİR”

Başbakan Ersin Tatar, kapalı Maraş’ın Gazimağusa’nın bir parçası ve KKTC’nin egemenliğinde olduğunu vurgulayarak, kapalı Maraş’ın Vakıflar İdaresinin haklarına halel gelmeden eski sahiplerine iadesinin insan hakları bakımından da kendilerinden beklenen olduğunu ifade etti.

BAŞBAKAN TATAR: “KAPALI MARAŞ’IN ESKİ  SAHİPLERİNE İADESİ  İNSAN HAKLARI BAKIMINDAN DA BİZDEN BEKLENENDİR”

Başbakan Tatar, Doğu Akdeniz Üniversitesi’ni ziyareti sırasında Maraş’ın kapalı bölümünün açılması ile ilgili soruyu yanıtladı.
Maraş’ın büyük bir bölümünün açık olduğunu, sadece 5 kilometre karelik sahil şeridinin kapalı olduğunu ve bu bölgede yabancılara ve büyük kuruluşlara ait oteller ve konutlar bulunduğunu vurgulayan Tatar,   1974’ten 46 yıl sonra artık  federal  temelde çözüm umudunun kalmadığı ve Doğu Akdeniz’deki gelişmelere de bağlı olarak  hükümetin ilk günden beri gerçekleştirdiği proaktif siyaset neticesinde Maraş’ın açılma aşamasına gelindiğini ifade etti.
 Maraş’ın açılmasının insan hakları açısından da kabul görebilecek bir süreç olabileceğinin altını çizen Tatar,  “Orası  KKTC sınırları dahilindedir. Eski sahiplerin; Vakıflar İdaresi’nin haklarına halel  gelmeksizin  iadesi insan hakları bakımından da  bizden beklenendir  diye düşünüyorum. Dolayısıyla hükümetimiz bunu gündeme getirmiştir ve kamuoyu ile  tartışmıştır. Kamuoyu da bu kararın doğru olduğunu düşünmektedir” dedi.
Türkiye’nin de kapalı Maraş’ın açılmasına olumlu baktığını söyleyen Tatar,  “Hükümet olarak bu çalışmaları bir noktaya getirdiğimizi düşünüyorum. Bundan sonraki süreci  en iyi şekilde değerlendirip bu açılımın yapılması bana göre hepimizi beklentisi ve temennisi olması gerekmektedir” şeklinde konuştu.




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu