kstb

telsim

20-09-2015 09:07 DÜNYA

Berlusconi ve Putin 240 yıllık şarabı içti

Rusya’nın ilhak ettiği Kırım’a Berlusconi’yi davet eden Putin, 1775’ten kalma Jeres de la Frontera’yı açıp içti. 280 bin TL değer biçilen şarabın içilmesine Ukrayna tepki gösterip soruşturma başlattı

Berlusconi ve Putin 240 yıllık şarabı içti
Ukrayna toprağı Kırım yarımadasını 2014’te ilhak eden Rusya lideri Vladimir Putin, yarımadanın en önemli tarihi hazinelerinden birini mideye indirdi. Yakın dostu, İtalya’nın eski başbakanı Silvio Berlusconi’yle birlikte Yalta’ya giden Putin; yaklaşık 500 bin şişeyle dünyanın en zengin şarap kavları arasında sayılan Massandra’yı ziyaret etti. Kavın yöneticisi Yanina Pavlenko eşliğinde gezen iki liderden Berlusconi, gözüne 1775 yılından kalan Jeres de la Frontera’yı kestirdi. 
İspanya’nın Endülüs bölgesinde üretilen şeri cinsi şarap, Çariçe Katerina döneminde Kont Mihail Vorontsov tarafından Kırım’a getirilerek Massandra kavına konulmuştu. Yaklaşık 60 bin sterlin (280 bin TL) değer biçilen; Avrupa’nın en eski şarabının kaderi Putin ve Berlusconi’nin midesinde sonlanmak oldu.
Kremlin’e yakın Russia Today kanalının yayınladığı görüntülerde Berlusconi öncelikle 1891’den kalma bir şarabı açmayı Putin’e teklif ederken görülüyor. Ukrayna medyasında çıkan haberlere göre daha sonra iki lider Jeres de la Frontera’da karar kıldı; şişeyi de Pavlenko’ya açtırdılar. 
İlhak sonrasında sürgüne gitmek zorunda kalan Kırım Başsavcısı Nazar Holoditski, ‘büyük çapta hırsızlık’ suçlamasıyla Putin ve Berlusconi’ye soruşturma açtı.  
Ukrayna Ulusal Güvenlik Konseyi de bir kararname yayınlayarak Berlusconi’yi ‘hükümetin güvenliğine tehdit’ olarak niteleyip Ukrayna’ya girişini üç yıl süreyle yasakladı. Berlusconi, geçtiğimiz haziran ayında Putin’i Altay Dağları’ndaki bir spa merkezinde ziyaret etmişti. İtalya’da gözden düşen Berlusconi’nin dünyadaki nadir dostlarından biri Putin.



Etiketler :
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu