kstb

telsim

14-05-2022 12:45 DÜNYA

BIDEN, İSVEÇ VE FİNLANDİYA LİDERLERİNE NATO ÜYELİK SÜRECİNE DESTEĞİNİ BİLDİRDİ

BIDEN, İSVEÇ VE FİNLANDİYA LİDERLERİNE NATO ÜYELİK SÜRECİNE DESTEĞİNİ BİLDİRDİ

BIDEN, İSVEÇ VE FİNLANDİYA LİDERLERİNE NATO ÜYELİK SÜRECİNE DESTEĞİNİ BİLDİRDİ

ABD Başkanı Joe Biden, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ve Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile yaptığı görüşmede söz konusu iki ülkenin NATO üyelik sürecine destek vereceğini bildirdi.
Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Biden'ın Andersson ve Niinisto ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi.
Görüşmede ABD, İsveç ve Finlandiya arasındaki savunma ve güvenlik iş birliğinin ele alındığına işaret edilen açıklamada, Transatlantik güvenliğinin güçlendirilmesi vurgusu yapıldığı aktarıldı.
Açıklamada, "Başkan Biden, NATO'nun açık kapı politikasına desteğine ve Finlandiya ile İsveç'in kendi geleceklerine, dış politikalarına ve güvenlik anlaşmaları yapma hakkına desteğini dile getirdi." ifadesine yer verildi.
Görüşmede liderlerin, küresel konularda ülkeler arasındaki iş birliğini ele aldığı kaydedilen açıklamada, Ukrayna'ya desteğe devam edilmesine yönelik taahhüt verildiği vurgulandı.
BEYAZ SARAY'DAN İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO ÜYELİĞİ YORUMU: TÜRKİYE İLE ÇALIŞIYORUZ
Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği sürecinde Türkiye'nin pozisyonunu netleştirmeye gayret ettiklerini ve bu konuda Türkiye ile çalıştıklarını kaydetti.
Psaki, Beyaz Saray'daki günlük basın toplantısında, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin açıklamasını değerlendirdi.
"Türkiye'nin bu konudaki konumunu netleştirmeye çalışıyoruz." ifadesini kullanan Psaki, birçok NATO ülkesinin Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üyelik sürecine desteğini açıkladığını anımsattı.
Psaki, "Türkiye ve atadığı temsilciler ile çalışmaya devam ediyoruz." dedi.




DİĞER DÜNYA HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu