kstb

telsim

13-10-2015 09:40 GÜNDEM

Bilişim sektörü adamıza geliyor bizler kayıtsız kalıyoruz

Kamudaki bilişim yöneticileri, Kıbrıs’ta bir araya geliyor

Bilişim sektörü adamıza geliyor bizler kayıtsız kalıyoruz

17. Kamu Bilişim Platformu, 15-18 Ekim’de KKTC, Girne’de yapılıyor. “2023 ve Ötesi: Kamu Hizmetlerinde Yenilikçi Yaklaşımlar” temalı etkinlikte; “Siber Güvenlik”,“e-Ticaret Güvenliği”, “e-Devlet Hizmetleri” ile “Bilgi Toplumu Üst Yapısı” konularında hazırlanmış raporlar irdelenip kamuoyu ve tartışmaya açılacak.

 

KKTC Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun da katılacağı etkinlikte çağrılı konuşmacı Ekonomist, Akademisyen Prof. Dr. Emre Alkin, “21. yy’da ‘Para’ mı yoksa ‘Veri’ mi daha değerli?” sorusunun yanıtlarını katılımcılarla paylaşacak. Gazeteci Şeref Oğuz ise, “Yeni Savaş Konsepti” kapsamında “Siber Kuvvetler” konusunu ele alacak.

 

Gücünü ve etkisini, bilişimcilerin birey olarak verdiği gönüllü desteklerden alan Türkiye Bilişim Derneği (TBD), kamu yararına düzenlediği faaliyetlerle Türkiye’nin bilişim toplumu olma sürecine katkı vermeye devam ediyor. TBD’nin her yıl düzenlediği geleneksel etkinliklerinden biri olan Kamu Bilişim Merkezleri Yöneticileri Birliği (TBD Kamu-BİB)  Kamu Bilişim Platformu Etkinliği, 15-18 Ekim 2015 tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Girne Acapulco Resort Otel ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşiyor.

 

2023 ve ötesi: Kamu hizmetlerinde yenilikçi yaklaşımlar

 

Gönüllü bir uzman ordusuyla, yaklaşık altı aylık çalışma dönemleri sonucunda güncel bilişim sorunlarını belirleyen, bu sorunlara çözüm öneren raporlar hazırlayan TBD Kamu Bilişim Merkezleri Yöneticileri Birliği (Kamu-BİB) Çalışma Grubu, ortaya çıkardığı raporlarına son biçimini vermek üzere bilişimcileri bir araya getiriyor.

Dünyada başka örneği bulunmayan, tüm kamu bilgi işlem yöneticilerinin doğal üyesi oldukları TBD Kamu-BİB’in gerçekleştirdiği 17. toplantısı, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı; T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı; KKTC Ulaştırma Bakanlığı;  T.C. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK); KKTC Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu (BTHK); Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile Digital Türkiye Platformu tarafından destekleniyor.

Bu yıl KKTC’de “2023 ve ötesi: Kamu hizmetlerinde yenilikçi yaklaşımlar” ana temasıyla düzenlenen etkinliğe, ülkemiz ve KKTC’nin bilişim konusundaki önemli karar vericiler, kamu bilgi işlem yöneticileri ve özel sektör temsilcileri katılacak.  Etkinlikte, “Türkiye’nin Bilgi Toplumu Üst Yapısı”, “e-Devlet Kapısı”, “e-Ticaret Güvenlik Sertifikasyonu ve Düzenlemeler” ve “Siber Güvenlik ve Kritik Altyapı Güvenliği” çalışma grupları, hazırladıkları raporları ilgili tüm kesimlerle paylaşacaklar.

Etkinliğin açılış konuşmalarını TBD Kamu-BİB Yürütme Kurulu Başkanı Selçuk Kavasoğlu, TBD Yönetim Kurulu Başkanı İlker Tabak, Microsoft, CTO’su Onur Koç, Turkcell, Direktörü Murat Küçüközdemir, KKTC BTHK Başkanı Doç. Dr. Kadri Bürüncük ile KKTC Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu yapacak.

 

“21. yy’da ‘Para’ mı yoksa ‘Veri’ mi daha değerli?”

 

Açılışın ardından gerçekleştirilecek “2023 ve Ötesi: Kamu Hizmetlerinde Yenilikçi Yaklaşımlar” forumunu TBD Yönetim Kurulu Başkanı İ. İlker Tabak yönetecek. Öğleden sonraki bölümde çağrılı konuşmacı Ekonomist, Akademisyen Prof. Dr. Emre Alkin,“21. yy’da ‘Para’ mı yoksa ‘Veri’ mi daha değerli?” sorusunun yanıtlarını katılımcılarla paylaşacak.

 

Daha sonra NVİ Genel Müdürü Ahmet Sarıcan’ın yöneteceği  “e-Devlet Hizmetleri ve Yenilikçi Yaklaşımlar” oturumunda, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından Kamu Hizmetleri” ödülüne layık görülen Azerbaycan’ın Azerbaycan Servis ve Değerlendirme Ağı (Azerbaijan Service and Assessment Network- ASAN) Projesi katılımcılarla paylaşılacak. Ayrıca, “e-Devlet Hizmetlerinden Beklentiler” Çalışma Grubu’nun hazırladığı rapor sunulacak. 

 

“Yeni Savaş Konsepti” kapsamında “Siber kuvvetler”

 

İkinci gün sabah, ODTÜ Enformatik Enstitüsü’nden Dr. Ali Arifoğlu’nun yöneteceği  “e-Ticaret ve Yenilikçi Yaklaşımlar Oturumu”nun açılış konuşmacısı, Süleyman Demirel Üniversitesi Danışmanlarından Atıf Ünaldı olacak. Oturumdan sonra, “e-Ticaret Güvenlik Sertifikasyonu ve Düzenlemeler” Çalışma Grubu sunum yapacak. 

 

Gazi Üniversitesi, Bilgi Güvenliği Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Alkan ise, “Siber Güvenlik ve Yenilikçi Yaklaşımlar” oturumunu yönetecek.  Son olarak“Siber Güvenlik ve Kritik Altyapı Güvenliği” Çalışma Grubu’nun sunumu gerçekleştirilecek.

 

Öğleden sonra bilgi ekonomisi, yeni ekonomi ve değişim yönetimi üzerine araştırmaları olan gazeteci Şeref Oğuz, “Yeni Savaş Konsepti” kapsamında “Siber kuvvetler” konusunu ele alacak. TBD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Rahmi Aktepe’nin yöneteceği “Bilgi Toplumu ve Yenilikçi Yaklaşımlar” oturumunun açılış konuşmasını, Yakın Doğu Üniversitesi, Bilgi Yönetimi Araştırmaları Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Sağsan yapacak. Etkinlik, “Bilişim Toplumu Üst Yapısı Çalışma Grubu”nun sunumuyla tamamlanacak.

Etkinlik programına, http://www.kamu-bib.org.tr adresinden ulaşılabilmektedir.

 

----------------------------------------------------------

Türkiye’nin bilişimle yeni tanıştığı 1971 yılında büyük bir gelecek vizyonu ile kurulan Türkiye Bilişim Derneği (TBD), bugün toplumun her katmanından üye yapısıyla  “Bilişim Kültürünü” yaymaya çalışan, sektörel sorunlara çözüm arayan ve özlük haklarına sahip çıkan bir “Sivil Toplum” öncü hareketidir. “Kamu Yararına Dernek” statüsündeki TBD,12 bine yakın üye sayısı, yedi şubesi, 12 il temsilciliği ve 33 üniversitede TBD-Genç örgütlenmesiyle ülkemizin bilişim sektörünün gelişmesine önemli katkılar veriyor.

Kamunun bilişim alanındaki etkinliğinin ve farkındalığının artırılması amacıyla 1997’de kurulan, ülke sorunlarına çözüm ürettikleri, birikimlerini paylaştıkları, ortak akıl platformu olan TBD Kamu-BİB, 1999’dan bu yana büyüyen katılımla “kamu bilişim markası” haline geldi.




Etiketler :
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu