kstb

telsim

13-06-2019 14:45 GÜNDEM

BM nin de ilk defa bir işe yaradığını görmek mutluluk vesilesi olmuştur

Heykel ve Seramik Sanatçısı Hasan Işık Özgöçmen’ in katil zanlısı bir şahsın Güney Kıbrıs’tan iadesin sağlanması için yoğun bir çaba gösteren başta Dışişleri Bakanı olmak üzere tüm yetkililerimizi kutluyor, suçluların iadesinin önünü açma açısından bu gayretlerin devamını diliyoruz.

BM nin de ilk defa bir işe yaradığını görmek mutluluk vesilesi olmuştur

Bu suretle aylardan beri bekleyen acılı ailenin üzüntülerinin de bir nebze hafifleyeceğini umuyoruz.

Katilin iadesinin sağlanması için Genel Başkanımız Mecliste bu konuyu defaatle dile getirmiş ve bu konuda yetkililerin daha aktif çalışması için uyarılarda bulunmuştu.

Umarız ki suçluların iadesi iki tarafın bundan sonra sıklıkla uygulayacakları genel bir işbirliği bir kuralı olur. Yine umarız ki bu iade olayı, Güney Kıbrıs’ın  sırf ülkemizde bulunan katil zanlısı Gürcistan uyruklu bir şahsı alabilmek için bir kereye mahsus yapmış olduğu bir uygulama olarak kalmaz.

Güney ve Kuzey yönetimleri birbirlerini tanımasalar da bu adayı, suçlardan ve suçlulardan arındırılmış bir Ada haline getirebilmek için mutlaka işbirliği yapmak zorunda olduklarını anlamak zorundadır. BM nin de ilk defa bir işe yaradığını görmek bizim için ayrı bir mutluluk vesilesi olmuştur.




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu