kstb

telsim

20-09-2015 09:11 SPOR

Cardiff Maratonu'nda KKTC formasıyla koştu

Baysan, maratonlarda hem ülkesini tanıtıyor, hem de Kıbrıs Türk halkına ilişkin farkındalık yaratıyor.

Cardiff Maratonu'nda KKTC formasıyla koştu

İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Okan Baysan, Cardiff maratonunda KKTC forması ve bayrağıyla koştu. Geçtiğimiz gün Galler’in başkenti Cardiff’te düzenlenen ve 5 binden fazla elit atlet ve koşucunun yer aldığı maratonda, 46 yaşındaki Baysan, yine ülkesinin bayrağını taşıdı ve KKTC’yi temsil etti.

30’uncu Cardiff 10 km koşusu, “Kidney Wales” tarafından düzenlendi. Yarışa KKTC forma ve bayrağıyla katılan Okan Baysan, gazetemize verdiği demeçte, “Yarışmaya Kuzey Kıbrıs formasıyla katılmak benim için en büyük onur.. Tem amacım, bu tür uluslararası spor etkinliklerine bireysel olarak katılıp, Kuzey Kıbrıs ve Kıbrıslı Türk kimliğimiz hakkında farkındalık yaratmak. Kıbrıs dışında yaşayan Kıbrıslı Türklere ve özellikle de İngiltere’ye öğrenime gelen gençlerimize motivasyon kaynağı olmaktır” dedi. 

IBD’de yönetici danışman olarak çalışan, yoğun iş temposundan kalan zamanlarında maratonlarda koşan Okan Baysan, 27 Eylül’de Windsor yarım maratonunda (21 km), 4 Ekim’de Cardiff’te yarım maratonda , 15 Kasım’da İstanbul’da Avrasya koşusunda (15 km) yer alacağını ve KKTC forma ve bayrağını yine gururla taşıyacağını söyledi.Programındaki son koşunun KKTC’nin kuruluşu yıldönümü 15 Kasım’a denk gelmesi nedeniyle bunun en anlamlı ve en görkemli koşu olacağını söyleyen Baysan, “Bu vesileyle Kıbrıslı Türk  gençlerini, koşabilen herkesi o gün İstanbul’a bekliyorum” diye konuştu.

Yüksek elektrik mühendisi Baysan, verdiği bilgide, son 4 yıldır maratonlarda koştuğunu belirterek, şunları söyledi:

“Maraton koşmaya abimin motivasyonuyla başladım. İlk koşum British 10 km maratonu oldu. Daha sonra Roy Castle Lung Cancer yaraında koştum.Geçen sene 5 koşuya katıldım. Cardiff, Windsor yarım maratonları, Londra maratonu, İstamul Avrasya maratonunda koştum. Amacım genç nesilde motivasyon yaratarak, farkındalığı artırmak. Kendi kimliğimle koşulara katılıyorum. En son maratonumda KKTC Londra Temsilciğinden yardım istedim. Atletizm Federasyonumuz kanalıyla bana forma getirdiler. Sayın Büyükelçimiz Oya Tuncalı ve eşi , yarışıma gelip, bana destek verdiler. Kendilerine müteşekkirim. Bu yıl 8 koşu planladım. Mart ayında Rum kesiminde Limasol maratonuna katıldım. Kuzey Kıbrıs’ı tanıtmak ve farkındalık yaratmayı amaçlıyorum.. En iyi derecem 10 km. Yarışta 46 dakika. Yarım maratondaki en iyi derecek ise 1 saat 46 dakika.” (Euro Vizyon)




Etiketler :
DİĞER SPOR HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu