kstb

telsim

19-08-2019 11:44 TEKNOLOJİ

Çinli telefon üreticilerinden AirDrop’a rakip geliyor!

Android cihazlar arasında dosya transferi için Wi-Fi veya Bluetooth bağlantısına ihtiyaç duyulurken, Apple ekosisteminde iPhone, iPad ve Mac gibi cihazlar arasında AirDrop sayesinde hızlıca dosya transferi gerçekleştirilebiliyor.

Çinli telefon üreticilerinden AirDrop’a rakip geliyor!

Android cihazlar arasında dosya transferi için Wi-Fi veya Bluetooth bağlantısına ihtiyaç duyulurken, Apple ekosisteminde iPhone, iPad ve Mac gibi cihazlar arasında AirDrop sayesinde hızlıca dosya transferi gerçekleştirilebiliyor.

Bir benzerini Android cihazlara uygulamak isteyen Çinli telefon üreticileri kendi cihazları arasında çalışacak bir kablosuz dosya aktarım protokolü geliştiriyor. Bunu geliştirilenler Çin’in en büyük üreticilerinden Xiaomi, Oppo ve Vivo. 

Çinli telefon üreticilerinden AirDrop rakibi özellik

Cihazlar eşleşme işlemini Bluetooth üzerinden gerçekleştirecek. Apple’ın tescilli AirDrop sistemi ile benzer şekilde arka tarafta Wi-Fi bağlantısının kullanılacağı ve 20 MB/sn’ye kadar dosya aktarım hızları sunulacağı belirtiliyor.

Xiaomi diğer akıllı telefon üreticilerinin de bu sisteme ortak olabileceğini belirtiliyor. Daha dikkat çekici olan detay ise AirDrop rakibi bu özelliğin ay sonunda Beta olarak kullanıma sunulacak olması. 

Aslında Google benzer bir özelliği daha önce kullanıma sunmuştu. 2011 yılında Android 4.0 ile kullanıma sunulan Android Beam iki cihazın NFC ile kolayca eşleşmesini sağlıyordu. Sağlıyordu diyoruz, zira bu Android Q sürümünde kaldırıldı.

Huawei’nin bu kablosuz dosya aktarım protokolü konusunda iş birliği yapıp yapmaması büyük önem taşıyor. Zira, üç şirket Çin telefon pazarının yaklaşık yarısını oluşturuyor ve aralarına Huawei’nin katılması büyük bir güce dönüşür.

 



DİĞER TEKNOLOJİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu