kstb

telsim

24-10-2022 10:26 SAĞLIK

Dental İmplantlar

Dental İmplantlar

 

       

Dental implantların maliyeti, implantasyonun türü, işlemi yapan diş hekimi, yerleştirme ameliyatının yapıldığı yer, kullanılan malzeme gibi birçok faktöre bağlıdır.

 

İmplantlar, diğer diş değiştirme seçeneklerinden (takma dişler ve köprüler gibi) biraz daha pahalı olma eğiliminde olsalar da çok daha dayanıklı ve daha uzun ömürlüdür.

 

Ancak ortalama olarak, diş implantlarının diş başına maliyeti, yukarıda belirtilen faktörlere bağlı olarak 3.000 ila 4.500 $ arasında değişebilir.

 

Malzemeler yurt dışı kaynaklı olduğu için pek çok yerde ücretlendirmeler dolar üzerinden yapılır. Protezlere alternatif olarak implantlarla tüm dişleri değiştirmeyi düşünen hastalar için yüklü bir fatura çıkacaktır.

Tedavi, sigorta planınız kapsamında değilse veya sigortanız yoksa, durum daha da karmaşık hale gelebilir. Nitelikli adaylar, bütçelerine en uygun aylık ödeme planını geliştirmek için bir finansman şirketi ile çalışabilirler.

 

Maliyet göz önüne alındığında, bölgenizdeki fiyatları ölçmek önemlidir. Ancak implant yaptırmak için, diş hekimi seçiminde tek faktör maliyet olmamalıdır.

 

En ucuz seçeneği yaptıran hastaların her zaman en iyi sonucu. Aldığını söyleyemeyiz.

Hangi uygulamanın tüm ihtiyaçlarınıza uygun olduğunu en iyi şekilde anlamak için konsültasyonlar ayarlayın ve diş hekimleri ve ekipleriyle tanışın.

 

Ayrıca, implantlar daha yüksek bir fiyat etiketi ile gelse de, onları uzun vadede daha ekonomik bir onarıcı seçenek haline getirebilecek bir dizi fayda olduğunu unutmayın.

 

Diş İmplantlarının Avantajları

 

Dental implantlar, yerine yapıştırılan kuronlar ve köprüler veya çıkarılabilir protezler gibi restoratif emsallerinden daha güçlü ve dayanıklıdır.

 

İmplantlar diş kayıplarına kalıcı bir çözüm sunar. Birden fazla diş eksik olduğu için bir diş köprüsünü veya diş kronunu desteklemek için kullanıldıklarında, bu restorasyonlar için dayanıklı ve stabil bir temel oluştururlar.

 

Eksik dişleri değiştirmek için birçok restoratif seçenek olmasına rağmen, hiçbiri işlevsel olarak etkili ve dayanıklı olarak kanıtlanmamıştır.

 

 

İmplant Yaptırmak Mı İstiyorsunuz?

 

İmplant adayı olup olmadığınızı belirlemek için implantlar, kronlar ve ağız cerrahisi konusunda eğitim almış kalifiye bir diş uzmanından tavsiye alın.  Bu bir tür ağız cerrahisidir, bu nedenle diş hekiminizin bu hassas prosedür için gereken deneyime ve eğitime sahip olduğundan emin olmanız önemlidir.

 

Diş implantasyonu ergenlik döneminden sonra veya kemik büyümesi tamamlandığında herhangi bir zamanda yapılabilir. Aktif diyabet, kanser veya periodontal hastalık gibi belirli tıbbi durumlar, işlemin gerçekleştirilebilmesi için ek tedavi gerektirebilir.

Aday olup olmadığınızı belirlemek için diş hekiminiz dişlerinizi ve diş etlerinizi iyice inceleyerek kemik yoğunluğunu ve miktarını değerlendirecektir.

Bu, implantları yerleştirmek için yeterli kemik yapısının bulunduğundan emin olmak gerekir. Restoratif tedavi planıyla ilgili implantın tam olarak nereye yerleştirilmesi gerektiğini belirlemek için X-ışınlarını ve konik ışınlı bilgisayarlı tomografi gerekir.

 

Ağız dokularınızın durumuna, göre diş hekiminiz size en uygun tedavi planını önerecektir.  Yetersiz kemik veya diş eti dokusuna sahip bazı hastalarda kemik veya yumuşak doku greftleri veya küçük çaplı implantların kullanılması gerekir.

 

Ayrıca, sigara içiyorsanız, diş hekiminiz muhtemelen işlemden önce bırakmanızı önerecektir çünkü sigara içenlerin implant başarısızlığı riski daha yüksektir.

 

Başarı Oranları

 

Diş implantları diş hekimliğinde en başarılı işlemler arasındadır. Belirli bir implantasyon prosedürünün başarılı olacağına dair bir garanti olmamasına rağmen, çalışmalar, alt çene implantları için yüzde 95 ve üst çene implantları için yüzde 90'lık bir başarı oranı göstermiştir.

 

Üst çenenin başarı oranı biraz daha düşüktür, çünkü üst çene alt çeneden daha az yoğundur ve başarılı implantasyon ve osseointegrasyonun elde edilmesini potansiyel olarak daha zor hale getirir. Alt çenenin arkasına implant yerleştirme en yüksek başarı oranına sahiptir.

 

Riskler Nelerdir?

 

Dental implantlar çeşitli nedenlerle başarısız olabilir. Ancak bunun nedeni genellikle osseointegrasyon sürecindeki bir başarısızlıkla ilgilidir. Örneğin implant zayıf bir konuma yerleştirilirse osseointegrasyon gerçekleşmeyebilir.

 

İmplantlar nadire de olsa kırılabilir, yerleştirildikleri bölge enfekte olabilir veya üst kısımdaki kron restorasyonu gevşeyebilir.

Kötü ağız hijyeni, yerleştirme bölgesi çevresinde peri-implantite yol açabilir. Bu, doğal bir diş çevresinde ağır diş eti hastalığı gelişimine benzer bir hastalıktır. Bununla birlikte, kronlar, doğal dişler gibi boşluklara duyarlı değildir.

 

Dental implant fiyatları

Dental implant markaları

Diş implant Fiyatları 2022

Dental implant Yorumlar

Genç yaşta implant

Diş implantı

Neden implant

Cerrahi implant nedir

 

 

Mini Diş İmplantları

 

Küçük dişler ve kesici dişler için daha dar mini implantlar kullanılabilir. Ayrıca, daha dar bir seçenek, alt çene protezlerinin, azı dişlerinin veya dar bir alanda bulunan eksik dişlerin stabilizasyonuna ihtiyaç duyan hastalara en iyi şekilde hizmet edebilir.

 

 

 

Bu işlemi sadece belirli diş hekimleri uygulayabilir. Geleneksel ve mini implantlar arasında bazı temel farklılıklar vardır:

 

  • Başarı oranı geleneksel implantlar kadar iyi değildir.
  • Mini implantlar, geleneksel emsallerinin yaklaşık yarısı kadardır.
  • Mini implantlar daha az maliyetlidir.
  • Mini implantlar vida içermese de sağlamdır.
  •  
  •  



DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu