kstb

telsim

27-09-2019 08:16 TEKNOLOJİ

Facebook beğeni sayısını gizleme testlerine başlıyor

Facebook beğeni sayılarını gizlemeye yönelik testlerine bugün itibarıyla başlıyor. TechCrunch sitesinde yer alan habere göre, sosyal medya devinin test sürecindeki ilk durağı Avustralya olacak.

Facebook beğeni sayısını gizleme testlerine başlıyor

Facebook beğeni sayılarını gizlemeye yönelik testlerine bugün itibarıyla başlıyor. TechCrunch sitesinde yer alan habere göre, sosyal medya devinin test sürecindeki ilk durağı Avustralya olacak. Test süresince bir paylaşıma gelen beğenilerin sayısı gizlenecek. Paylaşım sahibi olmayanlar, paylaşımın altında “[bir arkadaş] ve diğerleri bunu beğendi” şeklinde bir ifade görecek. Sosyal medya devi, bu testle beğeni sayılarının gizlenmesinin kullanıcılara kendilerini daha iyi hissettirip hissettirmediğini görmeye çalışacak. Eğer bu deney başarılı olursa, testlerin kapsamı genişletilecek.

Facebook tarafından TechCrunch sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Facebook’taki beğeni, reaksiyon ve video izleme sayılarının gizlendiği kısıtlı bir test gerçekleştireceğiz. Bu deneyimin insanların hayatını geliştirip geliştirmediğini görmek için geri bildirim toplayacağız.”

facebook beğeni sayısıSosyal medya devi, beğeni sayılarını gizleme fikrini değerlendirdiğini daha önce açıklamıştı. Facebook’un bu yöndeki planlarını, uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong da ortaya çıkarmıştı. Wong’un verdiği bilgiye göre, insanlar bir paylaşımı beğenen veya reaksiyon veren kişilerin tüm listesini görmeye devam edebilecek. Ancak beğeni sayıları artık Haber Kaynağı üstünde görülemeyecek.

Facebook beğeni sayılarını gizlemeyi test eden ilk sosyal ağ değil

Beğeni sayılarının bir bakışta görülemeyecek olması, sosyal medyanın yol açtığı kaygı ve depresyonun önlenmesine yönelik küçük ancak etkili bir adım olarak değerlendirilebilir. 

Facebook beğeni sayılarını gizlemeyi test eden tek sosyal ağ değil. Facebook’un sahibi olduğu Instagram, bu testlere daha önce Kanada’da başlamıştı. Daha sonra testin kapsamını genişleten Instagram, insanların beğeni sayılarının gizlenmesinden memnun olduğunu belirtmişti. Söz konusu testlerin temel amacının insanların mutlu bir şekilde Facebook ve Instagram kullanmaya devam etmesi olduğunu bir kez daha hatırlatmakta fayda var.




DİĞER TEKNOLOJİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu