kstb

telsim

13-03-2018 19:54 MAGAZİN

FBI Tayland’daki 'cinsel ilişki koçu'yla görüşmek istedi

FBI ajanlarının, Tayland'da çalışma izni olmadan 'cinsel ilişki eğitimi' verdiği gerekçesiyle tutuklanan Instagram fenomeni Anastasya Vaşukeviç ile görüşmeye çalıştığı bildirildi.

FBI Tayland’daki 'cinsel ilişki koçu'yla görüşmek istedi

Rusya’nın ABD seçimlerine müdahale ettiği yönündeki tartışmalara, Tayland'da çalışma izni olmadan 'cinsel ilişki eğitimi' verdiği gerekçesiyle tutuklanan Instagram fenomeni Anastasya Vaşukeviç’in de adı karıştı.

CNN International’a konuşan Taylandlı üst düzey yetkili, geçen hafta Tayland Göçmen Bürosu’na ulaşan FBI ajanlarının Vaşukeviç ile görüşmek istediğini belirtti. Kimliği gizlenen yetkiliye göre, ajanlara izin çıkmadı.

 

 

Nastya Rybka adını kullanan Belarus vatandaşı Vaşukeviç ve Alexander Kirillov, geçen ay Bangkok’daki ABD temsilciliğine mektup göndererek, Rusya’nın Trump’ın kazandığı başkanlık seçimlerine müdahalesi hakkında bilgi vermeyi teklif etmişti. ‘Cinsel ilişki koçluğu’ yaptıkları iddiasıyla ün kazanan ikili, verecekleri bilgi karşılığında da serbest kalmak istediklerini ifade etmişti.

Vaşukeviç ve Kirillov ile birlikte 8 Rusça konuşan kişi, 25 Şubat’ta Tayland’ın Pattaya bölgesinde bir hafta süren ‘cinsel  eğitim semineri’ sırasında tutuklanmıştı. Grup, bu tutuklamaların arkasında Rusya’nın olduğunu ve bu ülkeye iade edilmeleri durumunda öldürüleceklerini iddia etmişti.

Oleg Deripaska’nın eski metresi olduğunu iddia eden Vaşukeviç, Rus milyarderin 2016 ve 2017 yıllarında üç ABD’liyle görüşmesine şahit olduğunu öne sürmüştü.

İddiaları reddeden Deripaska, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakınlığıyla biliniyor.




DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu