kstb

telsim

17-02-2021 07:21 GÜNDEM

Felaket tellallığı yapmaya gerek yok

UBP Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra, mutant virüsle ilgili felaket tellallığı yapıldığını belirterek, virüslerin ilk defa mutasyona uğramadığını kaydetti.

Felaket tellallığı yapmaya gerek yok

UBP Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra, mutant virüsle ilgili felaket tellallığı yapıldığını belirterek, virüslerin ilk defa mutasyona uğramadığını kaydetti. “ Virüs mutasyona uğradığı zaman insan sağlığında nasıl etki yaratıyor önemli olan konu budur” diyen Altuğra, “Virüsten nasıl korunacağımızı bildiğimize göre, felaket tellallığına gerek yoktur” ifadelerini kullandı.

"Virüsler ilk kez mutasyona uğramıyor"

Mutant  corona virüsle ilgili felaket tellallığı yapıldığını belirten Altuğra, virüslerin ilk defa mutasyona uğramadığını vurguladı.

Mutasyona uğramanın zaten virüslerin doğasında olduğunu kaydeden Altuğra, “Virüsler canlı değildir. Cansız da değildir. Yaşama döngülerini devam ettirmeleri için canlı hücreye ihtiyaç duyarlar. Ya insan bedenindeki, ya hayvanlardaki ya da bitkilerdeki hücrelere ihtiyaç duymaktalar” dedi.

 

Virüsün, insan vücuduna girip çoğaldığı zaman, kişiyi hasta ettiğini ama aynı zamanda bağışıklık sistemiyle de karşılaştığını ifade eden Altuğra, “İnsanın bağışıklık sistemi virüsü yok etmek için mücadeleye giriyor. Bu mücadelede, virüsle bağışıklık sisteminin karşılıkla mücadelesi sırasında virüs de kendini değiştirerek mutasyona uğruyor” ifadelerini kullandı.

"Mutasyonla yaşam döngülerini sağlıyorlar"

Virüsün karşılaşmış olduğu mekanizmayı tanıdığını ve o gücü etkisiz hale getirmek için kendini değiştirdiğini dile getiren Altuğra, virüslerin günümüze kadar zaten mutasyona uğrayarak yaşam döngülerini devam ettirdiğini vurguladı.

 “Virüs mutasyona uğradığı zaman insan sağlığında nasıl etki yaratıyor önemli olan budur” diyen Altuğra, önemli olanın virüsten nasıl korunulacağını bilmek olduğunu vurgulayarak, “Virüsten nasıl korunacağımızı bildiğimize göre,felaket tellallığına gerek yoktur” diye konuştu.




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu