kstb

telsim

19-05-2018 09:34 SPOR

Fenerbahçe Doğuş üst üste üçüncü kez finalde..

Basketbol THY Avrupa Ligi Dörtlü Final ilk maçında Litvanya'nın Zalgiris takımını 76-67 yenen Fenerbahçe Doğuş, finale yükseldi.

Fenerbahçe Doğuş üst üste üçüncü kez finalde..

BELGRAD

Fenerbahçe Doğuş Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi Dörtlü Final ilk maçında Litvanya'nın Zalgiris takımını 76-67 yenerek, üst üste üçüncü kez adını finale yazdırdı.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki Stark Arena'da oynanan karşılaşmanın ilk yarısını Fenerbahçe Doğuş, sert savunmasının katkısıyla 39-33 önde tamamladı. İkinci yarıda Zalgiris zaman zaman maça ortak olsa da sarı-lacivertli takım sahadan 76-67 galip ayrılarak ilk finalist oldu.

Üst üste 4. kez Dörtlü Final'de yer alan sarı-lacivertliler, 2014-2015'te yarı finalde elenmişti. Fenerbahçe 2015-2016 ve 2016-2017 sezonlarında ise finale kalmayı başardı. Bu sezon da adını şampiyonluk maçına yazdıran sarı-lacivertliler, bu başarıyı üst üste 3. kez yakaladı.

Final 20 Mayıs'ta

Fenerbahçe Doğuş'un mücadele edeceği final karşılaşması 20 Mayıs Pazar günü yapılacak.

Sarı-lacivertlilerin rakibi Real Madrid-CSKA Moskova maçının galibi olacak. Final maçı TSİ 21.00'de başlayacak.

Obradovic 12. kez finalde

Fenerbahçe Doğuş'un tecrübeli başantrenörü Zeljko Obradovic, Avrupa Ligi'nde 12. kez finale çıkma mutluğu yaşadı.

Avrupa Ligi'nin en başarılı başantrenörü olan Obradovic, 17. kez yer aldığı Dörtlü Final'de takımını bir kez daha finale taşımayı başardı.

Daha önce Panathinaikos'u 6, Real Madrid, Badalona ve Partizan'ı birer kez finale çıkartan Obradovic, Fenerbahçe'yi ise 3. kez son iki takım arasına taşıdı.

Obradovic, daha önce 11 kez yer aldığı finalde 9 defa kupayı kazanma başarısı gösterdi. Avrupa Ligi'nin en fazla şampiyon olan başantrenörü unvanını elinde bulunduran Obradovic, 10. kupa sevincini yine sarı-lacivertlilerle yaşamak için ter dökecek.

Ali Muhammed'den müthiş katkı

Fenerbahçe Doğuş'ta kenardan oyuna dahil olan Ali Muhammed, takımına verdiği katkıyla galibiyette başrol oynadı.

Milli basketbolcu, ilk yarıda sadece 3 dakika 6 saniye görev aldı ve 5 sayı kaydetti.

Üçüncü çeyreğin sonunda oyuna tekrar dahil olan 35 yaşındaki oyuncu, 10'u son periyotta olmak üzere sahada kaldığı 11 dakika 48 saniyede toplam 19 sayı üretti.

Sarı-lacivertlilerin son çeyrekte attığı 22 sayının 12'si Ali Muhammed'den geldi.

Zalgiris'in oyuna ortak olmaya başladığı anlarda sahne alan Ali Muhammed, dış atışlardan bulduğu basketlerle takımına rahat nefes aldırdı.

4 isim ilk kez

Sarı-lacivertlilerde, 4 oyuncu kariyerlerinde ilk kez Avrupa Ligi Dörtlü Final'inde mücadele etti.

Fenerbahçe Doğuş'a sezon başı katılan Jason Thompson, Nicola Melli, Brad Wanamaker ve Marko Guduric, Zalgiris karşısında forma şansı bularak bu seviyede ilk kez parkeye çıktı.

Daha önce Dörtlü Final tecrübesi bulunmayan Sinan Güler ise maç kadrosuna dahil edilmedi.

Bakan Bak, Fenerbahçe Doğuş'u tebrik etti

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, THY Avrupa Ligi Dörtlü Final'inde finale yükselen Fenerbahçe Doğuş Erkek Basketbol Takımı'nı tebrik etti.

Bakan Bak, tebrik mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Basketbolda Avrupa’nın en büyük kupa organizasyonu THY Avrupa Ligi'nde üst üste 3. kez finale kalarak basketbol tarihimizde büyük bir ilke imza atan Fenerbahçe Doğuş Basketbol Takımı'nı kutluyorum. Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen Dörtlü Final'de Litvanyalı rakibi Zalgiris'i 76-67 mağlup ederek pazar günü final oynamaya hak kazanan sarı-lacivertli takıma şampiyonluk maçında da başarılar diliyorum. Bu değerli galibiyetlerin ülke basketbolunun gelişimi adına büyük önem taşıdığına inanıyorum. Sarı-lacivertli basketbolcuları, teknik heyeti ve Fenerbahçe camiasını tebrik ediyorum."

TBF'den Fenerbahçe Doğuş'a tebrik

Türkiye Basketbol Federasyonunun (TBF) internet sitesinde yer alan tebrik mesajında, "THY Avrupa Ligi yarı finalinde Litvanya'nın Zalgiris takımını geçerek bu kupada üst üste üçüncü kez final oynama başarısı gösteren temsilcimiz Fenerbahçe Doğuş'un teknik, idari ve oyuncu kadrosunu kutlar, şampiyonluk yolunda oynanacak final mücadelesinde başarılar dileriz." denildi.

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu da sosyal medya platformu Twitter'daki kişisel hesabından yaptığı paylaşımda, "Finale kalarak büyük bir gurur yaşatan Fenerbahçe Doğuş'u tebrik eder, şampiyonluk yolunda başarılar dilerim." ifadesini kullandı.

Obradovic: Mükemmel bir takımız

Fenerbahçe Doğuş Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Zeljko Obradovic, karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında, Zalgiris maçına çok iyi hazırlandıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Karakterlerini çok iyi bildiğimiz bir takıma karşı oynadık. Koçları sayesinde önemli bir karakter ortaya koyuyorlar. Fark ne kadar 10-12 sayıya çıksa da hep geri dönme hamlesi yaptılar. Biz bunu bekliyorduk. Takım olarak finalde olmayı hak ediyoruz. Gerçekten mükemmel bir takımız. Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Üst üste 3. kez finaldeyiz. Takım kimyası da çok önemli. Muhteşem bir takım kimyası oluşturduk. Türkiye'den gelen tüm basketbolseverlere ve Fenerbahçelilere teşekkür ediyorum. Onlar elde ettiğimiz başarıların en önemli parçası. Bizi destekleyen Sırpları da gördüm. Zalgiris'i çok iyi çalıştık. Jasikevicius mola aldığında nasıl 3 sayı çizeceğini de biliyordum. Bu imkanı fazla vermedik."

Jasikevicius: Bizim için büyük bir hayal kırıklığı oldu

Zalgiris Başantrenörü Sarunas Jasikevicius, Fenerbahçe Doğuş'u ve başantrenörü Zeljko Obradovic'i tebrik ederek, şunları kaydetti:

"İlginç bir maç oldu. En doğru kelime 'Biz biraz donuk kaldık.' olacaktır. Atmosferden de etkilendik. Müthiş bir oyun beklemiyordum ama daha fiziksel oynayabilirdik. Oyun kurucumuza çok baskı kurdular ve bu bizi etkiledi. Maçın son bölümünde Ali Muhammed çok önemli bir 'x' faktörü olarak ortaya çıktı. Bizim için büyük bir hayal kırıklığı oldu. Açıkçası savunmada onu durdurmak için daha agresif olabilirdik. Takımımı tebrik ediyorum, çok büyük başarılar elde ettiler. Daha işimiz bitmedi, üçüncülük maçını kazanmak istiyoruz."




Etiketler :
DİĞER SPOR HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu