kstb

telsim

21-10-2015 10:49 EĞİTİM

GAÜ’den uluslararası finans seminerleri

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) uluslararası seminerler dizisine “International INFER Workshop on Applied Economics and Finance” ile devam ediyor. GAÜ ile International Network for Economic Research’ün (INFER) 22-23 Ekim, 2015 tarihleri arasında düzenleyeceği “International INFER Workshop on Applied Economics and Finance” seminerlerine yerli ve yabancı olmak üzere çok sayıda dünyaca ünlü bilim adamları katılacak.

GAÜ’den uluslararası finans seminerleri

Sempozyumun önemi

Girne Amerikan Üniversitesi televizyonu ile gerçekleştirdiği ropörtajda sempozyumun önemine değinen, GAÜ İşletme Fakültesi öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Derviş Kırıkkaleli, alanında uzman uluslararası katılımcılar ile gerçekleşecek olan sempozyumun bölüm öğrencileri kadar diğer bölümlerde eğitim gören öğrenciler için de çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

Girne Amerikan Üniversitesi’nin uluslararası öğrenci profili, öğrencilerin vizyonunu bu doğrultuda şekillendiren akademik ve sosyal etkinlikleri ile hız kazandığını dile getiren Kırıkkaleli, üniversitelerin Kıbrıs ekonomisinde en büyük paya sahip olduğuna değinerek her geçen yıl öğrenci sayısının arttığını ifade etti.  Yrd.Doç.Dr. Derviş Kırıkkaleli, aynı zamanda bu doğrultuda kuşkusuz en büyük paya sahip olan Girne Amerikan Üniversitesi’nin ise , sahip
olduğu akreditasyonlar il , öğrencilerin geleceği adına uluslararası şirketlerdeki kalitesini artırırken aynı zamanda eğitim kalitesini de her geçen gün uluslarası yatırım, etkinlik, anlaşma ile de katlayarak arttırdığına dikkat çekti.

 

Seminerler 2 gün sürecek

“International INFER Workshop on Applied Economics and Finance”da uygulamalı finans ve ekonomi alanlarında 15 ayrı akademisyen tarafından 2 gün boyunca seminerler verilecek.

Açılış konuşmalarını Türkiye Ekonomi Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ercan Uygur, Geneva Üniversitesi, İsviçre Finans Enstitü Eski Başkanı  Prof. Dr Olivier Scaillet ve DAU Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu’nun yapacağı seminere çok geniş bir katılım olması öngörülüyor. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yanısıra, Türkiye, Danimarka, İsviçre, İspanya, Kanada, Hindistan, Fransa, İrlanda, Finlandiya, İtalya ve Litvanya’dan konuşmacıların uygulamalı finans ve ekonomi alanında kendi çalışmalarını sunacağı seminerler, dünya finans çevrelerinde de büyük ilgi görüyor.

Finans çevrelerinin ilgi odağı

1890 yılında  kurulan dünyanın en prestijli ekonomi kurumu olarak gösterilen Royal Economic Society, International INFER Workshop on Applied Economics and Finance’la ilgili olarak kendi sayfasında ve 3 ayda bir çıkan dergisinde geniş yer verdi. 

 




DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu