kstb

telsim

26-12-2021 11:13 GÜNDEM

Girne Belediye Başkanı Güngördü: Arazi üzerinde rekreasyon, spor ve yürüyüş parkuru çalışmaları başladı

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, rekreasyon, spor ve yürüyüş parkurunun Orman Dairesi tarafından tahsis edilen 58 bin metrekare arazi içerisinde yapmak için saha çalışmalarının başlandığını duyurdu.

Girne Belediye Başkanı Güngördü: Arazi üzerinde rekreasyon, spor ve yürüyüş parkuru çalışmaları başladı

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü kişisel sosyal medya hesabı üzerinden, Girne Belediyesi’nin rekreasyon, spor ve yürüyüş parkuru için çalışmalara başladığını açıkladı.

Güngördü açıklamasında, “İlk geniş ölçekli rekreasyon, spor ve yürüyüş parkuru çalışmamızı Batı Çevre yolunun güneyinde Orman Dairesi tarafından Belediyemize tahsis edilen 44 dönüm (58 bin metrekare) arazi içerisine yapmak için saha çalışmalarına başladık” ifadelerine yer verdi.

Girne Belediye Başkanı Güngördü’nün açıklamasının tam metni şu şekilde:

“Girne Belediyesinden 58,000 Metrekare Büyüklüğünde Yeşil Alan

Yıllardır bahsettiğimiz üzere Girne’de bulunan en büyük sorunlardan birisi büyük ölçekli yeşil alanlarımızın bulunmamasıdır. Bu konuyu çözmek üzere belediye başkanlık dönemimden itibaren yürüttüğümüz çalışmalarla kamuya ait yeşil alan nitelikli bazı parsellerin belediyemize devredildiğini mutlulukla açıklamak isterim.

İlk geniş ölçekli rekreasyon, spor ve yürüyüş parkuru çalışmamızı Batı Çevre yolunun güneyinde Orman Dairesi tarafından Belediyemize tahsis edilen 44 dönüm (58 bin metrekare) arazi içerisine yapmak için saha çalışmalarına başladık. Birinci etap yürüyüş parkurumuzu ve çevre düzenlemesini, bahar aylarında hizmete alacağız. Girne’nin Güney Doğusunda bulunan ve aynı kapsamdaki düzenlemede ise proje çalışmalarımız devam etmektedir.”

 

 

 




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu