kstb

telsim

21-02-2021 15:00 GÜNDEM

GİRNE BELEDİYESİ AVRUPA KONSEYİ YEREL VE BÖLGESEL YÖNETİMLER KONGRESİ’NDE TEMSİL EDİLİYOR

Girne Belediyesi, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde temsil edilmeye başlandığını duyurdu.

GİRNE BELEDİYESİ AVRUPA KONSEYİ YEREL VE BÖLGESEL YÖNETİMLER KONGRESİ’NDE TEMSİL EDİLİYOR

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, yerel ve bölgesel demokrasiyi teşvik, yerel ve bölgesel yönetişimi geliştirmek ve yerel yönetimlerin özerkliğini güçlendirme misyonu ile görev yapan Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde KKTC’deki belediyeler iki sandalye ile temsil ediliyor.
47 Avrupa devletinde 200 binin üzerinde yönetimi temsil eden ve 636 yerel politikacıdan oluşan bir Pan-Avrupa siyasi meclisi olan Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin komite toplantılarına KKTC’den  belediye başkanları da katılıyor.
Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği'nin İdari Komite Temsilciğini, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Güncel İşler Komite Temsilciliğini Mehmet Harmancı, İzleme Komitesi Temsilciliğini ise Ahmet Yalçın Benli yürütüyor. Toplantılara  Belediyeler Birliği Genel Koordinatörü ve Delegasyon Sekreteri Hüseyin Köle de katılıyor. 
Yeni dönemle birlikte Girne Belediyesi de Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi İdari İşler komite toplantısında temsil edilmeye başlandı. 
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, 10 Şubat’ta gerçekleştirilen, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi, İdari Komite toplantısı’nda yer aldı. 
Çevirim içi olarak gerçekleştirilen toplantıya, Güngördü’nün yanı sıra, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ile K.T.Belediyeler Birliği Genel Koordinatörü ve Uluslararası Delegasyon Sekreteri Hüseyin Köle de katıldı. 
Toplantıda, Covid-19 pandemisi ile ilgili tedbirler, akıllı şehirler ve bölgeler, yerel yönetimlerin gelirlerinin artırılması gibi konular ele alındı.
Temsiliyetle ilgili değerlendirmelerde bulunan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, “Bu bizim için özel bir kazanımdır. Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde bir turizm kenti olan Girne’yi temsil ediyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. 
Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı’nı uyarlayıp, belediye olarak bu değerleri de vizyonlarına katıp yollarına devam edeceklerini kaydeden Güngördü, “Bu bize çok büyük kazanımlar sağlayacak. Yerel demokrasinin güçlenmesi için elimizden geleni yapıp, insan, sağlık ve çevre odaklı projelerimizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu