kstb

telsim

22-10-2019 13:29 TEKNOLOJİ

Google, bir Instagram özelliğini Android’e getiriyor

Geçen ağustos ayında kullanıma sunulan Google Cameos uygulaması yalnızca iOS tarafındaki kullanıcılara sunulmuştu.

Google, bir Instagram özelliğini Android’e getiriyor

Geçen ağustos ayında kullanıma sunulan Google Cameos uygulaması yalnızca iOS tarafındaki kullanıcılara sunulmuştu. Popüler soruları yanıtlamayı sağlayan bu uygulama artık daha fazla kullanıcıya sahip Android kullanıcılarına da sunuluyor.

Google Cameos soru-cevap uygulaması ünlülere sesleniyor

Uygulamaların popüler özelliklerinin başka popüler uygulamalara taşındığına şahitlik ediyoruz. Google Cameos soru-cevap uygulaması ise Instagram Hikayeler’in özelliğine benziyor olmasıyla dikkat çekiyor. Bildiğiniz gibi Instagram Hikayeler çıktığı ilk günden beri hızla yükselen bir popülariteye sahip.

Orada bulunan Instagram’ın soru-cevap özelliğini akıllara getiren uygulama, Instagram Hikayeler’ine eklenen sorular etiketi ile kullanıcılar takipçilerine soru sorabildiği bir prensibe dayanıyor. Daha sonra ise yanıtlamak istediği soruyu seçen kullanıcı, halka açık bir şekilde cevaplayabiliyor. Bu şekilde kullanılabilen Google Cameos, “Kullanıcılar tarafından en çok sorulanlar”, “Hayranlar için” ve “Popüler konular” gibi kategorilerdeki soruları derleyecek ve kişilerin soruları cevaplamasına olanak tanıyacak. 

Video yayınlarına odaklanan uygulama daha çok takipçisi bulunan ünlü simalara sesleniyor diyebiliriz. Uygulamayı indiren kişiler biraz önce de yukarıda yazdığımız gibi kategorilere ayrılmış konulardaki soruları seçip, cevap verebiliyor.

Video tabanlı olan uygulamanın en güzel yanı ise verilen videolu cevaplar, Google aramalarında da gözüküyor olacak. Bu ise kullanıcıların aramak istedikleri kişilerin Google Cameos hesapları varsa dijital günlükvari videolu kayıtlarıyla bilgilenmelerini sağlayacak.

Hem iOS hem de Android tarafında kullanıma sunulan yeni uygulamanın Google tarafından ilerleyen günlerde daha da geliştirileceği belirtiliyor.




DİĞER TEKNOLOJİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu