kstb

telsim

11-05-2019 11:06 SPOR

Hentbol kadınlarda ilk finalist DAÜ

Yaşama Sporla Bağlan Hentbol Kadınlar Süper Liginde lideri belirleyen maçta kazanan olmazken, ligi lider bitiren DAÜ kadınları ilk finalist oldu

Hentbol kadınlarda ilk finalist DAÜ

Hentbol Federasyonunun Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonunun organize ettiği “Yaşam Sporla Bağlan Kadınlar Süper Ligi”nde lideri belirleyen maç nefes kesti.

Ligde lider durumda bulunan DAÜ kadınları en yakın takipçisi UKÜ ile karşı karşıya geldi. CIU Arena’da oynanan maçta ilk devreyi UKÜ kadınları 14-13 galip bitirdi. 8 puanlı DAÜ ile 6 puanlı UKÜ arasında ligde oynanan ilk maçı kazanan DAÜ ikinci maçta da rakibine mağlup olmadı ve ligi lider bitirmeyi garantiledi. Maçın ikinci devresinde de başa baş çekişme yaşandı ancak skor üstünlüğünü sağlayan olmadı. 26-26 eşitlikle biten mücadelenin ardından DAÜ kadınları ligi lider bitirdi. Karşılaşmanın en skorer oyuncusu 10 sayı ile DAÜ’den Büşra olurken, UKÜ’nün en skorer oyuncusu 6 sayı atan Ajda Mutlu idi.

Ligde son maçta UKÜ ile YDÜ karşı karşıya gelecek. İki takımın karşılaşması kadınlar final ön eleme maçı öncesi bir hazırlık niteliğinde olacak.

16 Mayıs’ta iki takım arasında oynanan ligin son maçında skor ne olursa olsun UKÜ ligi ikinci, YDÜ de üçüncü sırada tamamlayacak. Ligde henüz puan alamayan ancak geçtiğimiz hafta federasyon kupasını kazanarak gücünü ispatlayan YDÜ kadınları güçlü rakibi UKÜ karşısında final ön eleme maçı öncesi kendini de sınama şansı bulacak.

DAÜ’nün ligi lider bitirerek finalist olmayı garantilediği Yaşam Sporla Bağlan Kadınlar Süper Ligi’nde, tarihi daha sonra açıklanacak olan “Kadınlar Final Ön Eleme Maçı” tek maç olacak ve UKÜ ile YDÜ takımlarının kazananı finalde DAÜ’nün rakibi olacak.

Ligin son maç programı:

16 Mayıs Perşembe

Necati Taşkın Spor Salonu

Saat 19.00: UKÜ-YDÜ

Kadınlar Süper Lig Puan Durumu 

TAKIMLAR          O            G            B             M           A             Y             P             Av.

1.D.A.Ü.              6             4             1             1             187         182         9             5

2.U.K.Ü.              5             3             1             1             157         144         7             13

3.Y.D.Ü.               5             0             0             5             142         160         0             -18




DİĞER SPOR HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu