kstb

telsim

24-01-2019 11:26 SAĞLIK

Her gün sarımsak yerseniz ne olur?

Sarımsağın sadece antibiyotik etkisi göstererek gripten koruduğu doğru değil. Sarımsak gripten korumasının yanı sıra sağlığımıza olağanüstü faydalar sağlıyor. İşte her gün sarımsak tükettiğimizde vücudumuzda meydana gelen değişimler...

Her gün sarımsak yerseniz ne olur?

Sarımsak kokusunun iletişim kurmayı engellediği her zaman bilinir. Ancak yapılan araştırmalar bu durumu tam tersine çevirdi.  Eğer bir kadını etkilemek istiyorsanız bunun için 12 saat önce 2 diş sarımsak yemeniz yeterli. Böylelikle o gereksiz kokuyu da defetmiş olacaksınız.

sarımsağın bizi gripten koruduğu, çeşitli enfeksiyonları engellediği tarihten günümüze kadar gelmiştir. Bilim insanları, kışın hastalanmamak için bir kişinin düzenli olarak sarımsak tüketmesi gerektiğini bir kez daha onayladı. Sarımsak, faydalı yağ ve amino asitleri içerir.

Ayrıca sarımsağın içinde allisin vardır. Allisin maddesi, bakteri ve mantarları öldüren organik bir bileşiktir. Sarımsağın faydalarından en iyi şekilde yararlanmak istiyorsanız çiğ ve ezilmiş şekilde tüketilmesi gerekitiğini unutmayın.

Yüksek tansiyonunuz varsa diyetinize sarımsak ekleyin. Damarları genişletir ve arter basıncını azaltır . Baş ağrıları ve kalp üzerindeki yük, yüksek tansiyon ile birlikte kaybolacaktır. Dahası, sarımsak kandaki 'kötü' kolesterol seviyesini% 10-15 oranında azaltır.

Peki,  bu durumun sağlığımız üzerinde ne gibi etkileri var?

Kalp hastalığı veya inme riski, neredeyse iki kat azalır. Ancak sarımsağın bu faydasından yararlanmadan önce doktorunuza danışmanızda fayda var.
Sarımsak beynin yaşlanmamsını engelleyen mineraller içermektedir. Düzenli  sarımsak tüketmek,  alzheimer hastalığı gelişme riskini azaltır ve hafızayı geliştirir. Beynin verimliliğini artırabilir.

Sarımsak kalbin ve kasların genişlemesine yardımcı olmaktadır. 

Antibakteriyel ve antifungal özellikleri nedeniyle sarımsak, diş çürüklerine iyi gelir. sarımsak aynı zamanda zararlı  mikropları öldürerek, diş eti sağlığının düzelmesine yardımcı olur. Düzenli olarak sarımsak tüketirseniz diş hekimi yolunu tutmaya ihtiyacınız kalmaz.




DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu