kstb

telsim

06-06-2020 11:35 GÜNDEM

İngiltere'den Kıbrıs'a 18 cenaze geliyor

İngiltere'den Kıbrıs'a 18 cenaze geliyor

Koronavirüs salgını sırasında İngiltere’de hayatını kaybeden 18 Kıbrıslı Türk, son yolculukları için Kuzey Kıbrıs'a getiriliyor. 18 Kıbrıslı Türk’ün cenazeleri adaya getirilmek üzere yola çıktı.

Cenazelerin 6’sı bu akşam 21:15’te Ercan’a inecek charter uçuşla adaya ulaşacak, 12’sinin ise Pazar sabahı Mağusa Limanı’nda olması bekleniyor.

18 cenazenin 7’sinin Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirmiş kişiler olduğu öğrenildi.

Merhumlardan 6'sı bugün yolcu nakil uçağı ile Stanstead Havalimanı’ndan Ercan Havalimanı’na geliyor. Sözkonusu 6 kişi yarın defnedilecekler.

Ercan Havalimanı’na yarın uçuş olmaması sebebiyle, kalan 12 merhum ise KKTC’ye deniz yoluyla gidecek. Bugün sabah Türk Hava Yolları kargo uçağı ile Heathrow Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na gitmek üzere ayrıldılar. Oradan karayoluyla Mersin Uluslararası Limanı’na varacaklar.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından ayarlanan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz sağlanan cenaze araçlarıyla 1000 km yolculuk yapacaklar.

Daha sonra tabutlar vapur ile taşınacak ve 7 Haziran Pazar sabahı Mağusa Limanı’na varmış olacak.

Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, İngiltere’den gelecek olan cenazelerle ilgili açıklama yaptı.

Harmancı'nın açıklaması şöyle:

Birçok ailemiz uzun zamandır İngiltere’de vefat eden yakınlarını adaya getirmek için mücadele ediyor ve nihayet bazı cenazelerimiz bu akşam adaya gelmiş olacak.
Yurtdışından bu akşam gelecek olan cenazelerimiz için, belediyemizin gömülme saati konusunda herhangi bir standart dışı tutumu olmamıştır.
Bizlere Ulaştırma bakanlığı ve Sağlık bakanlığı tarafından iletilen ilk bilgi cenazelerin uçaktan bu akşam indiklerinde doğrudan defin işlemine tabi tutulması yönündedir.
Daha sonra yapılan istişarelerde bu durum değişmiş ve cenazelerimizin yarın defin edilebileceği tarafımıza iletilmiştir.
Lefkoşa Türk Belediyesi olarak bu konuda sağlık bakanlığı tarafından bize iletilen şartları sadece ailelere iletiyoruz, bu konuda belediyemizin karar belirleyici bir durumu yoktur, kamuoyuna ve yaslı ailelerimize saygı ile bildiririm.

 



Etiketler :
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu