kstb

telsim

21-05-2019 09:40 TEKNOLOJİ

Instagram fenomenlerinin bilgileri sızdırıldı

İletişim bilgilerini bir veritabanın saklamak oldukça mantıklı. Ancak bu veritabanının doğru şekilde korunması da son derece önemli. Parola koruması burda karşımıza iyi bir güvenlik önlemi olarak çıkıyor. Fakat, Instagram için bu önlemden bahsetmek ne yazıkki mümkün değil. Instagram fenomenleri de bunun son kurbanı oldu.

Instagram fenomenlerinin bilgileri sızdırıldı

İletişim bilgilerini bir veritabanın saklamak oldukça mantıklı. Ancak bu veritabanının doğru şekilde korunması da son derece önemli. Parola koruması burda karşımıza iyi bir güvenlik önlemi olarak çıkıyor. Fakat, Instagram için bu önlemden bahsetmek ne yazıkki mümkün değil. Instagram fenomenleri de bunun son kurbanı oldu.

Instagram fenomenleri için tehlike çanı çaldı

Instagram fenomenleri iletişim bilgilerini içeren veritabanındaki bilgiler sızdırdı. Sebep ise şirketin bu veritabanını bir şifreyle korumuyor olması. Bu veritabanının nerede saklandığını öğrenen herkes herhangi bir korsan uygulama ya da şifre kırma programıyla bilgilere erişebiliyor. Son çıkan bilgilere göre veritabanında 49 milyondan fazla bilgi bulunuyor.

Veritabanında saklanan bilgiler arasında profil fotoğrafları, takipçi sayısı ve biyografi bilgileri gibi herkes tarafından görülebilen bilgiler saklanıyor. Ancak bunların arasında e-posta adresleri ve telefon numaraları gibi özel bilgiler de mevcut.

Veritabanları bu haberlerin ortaya çıkarılmasının ardından çevrimdışı hale getirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Instagram ana şirketi Facebook, e-posta adresleri ve telefon numaraları dahil olmak üzere ortaya çıkan verilerin Instagram’dan ya da başka kaynaktan ortaya çıkıp çıkmadığını öğrenmek için konuyla ilgilendiklerini açıkladı.




DİĞER TEKNOLOJİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu