kstb

telsim

06-05-2019 14:00 GÜNDEM

Kahvaltının Mutlulukla Bir İlgisi Olmalı!

Etkinliğin ilk gününde, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit okulu ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.

Kahvaltının Mutlulukla Bir İlgisi Olmalı!

Girne 23 Nisan İlkokulu İdaresi ve Okul Aile Birliği, öğrenciler arasında kahvaltı etme alışkanlığını geliştirmek amacıyla “Kahvaltının Mutlulukla Bir İlgisi olmalı” sloganıyla bir etkinlik düzenlendi.

Proje kapsamında, PGC Catering firması sponsorluğunda, hafta boyunca, Girne 23 Nisan İlkokulu’nda eğitim gören bin 100 öğrenciye sabah kahvaltı verilecek.

Etkinliğin ilk gününde, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit okulu ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.

Etkinlikle ilgili olarak bilgi veren Okul Müdürü Osman Fırat, yıllardır kahvaltı alışkanlığı konusunda bir zafiyet olduğunu gözlemlediklerini belirterek, okul idaresi ve okul aile birliği olarak öğrencilerde kahvaltı alışkanlığını geliştirmek amacıyla bu projeyi hayat geçirme kararı aldıklarını anlattı.

Ailelere, çocukları için en önemli öğün olan kahvaltıyı önemsemeleri ve atlamamaları çağrısında bulunan Osman Fırat, çocukların kahvaltı alışkanlığı edinmesinde ailelere önemli görev düştüğünü kaydetti.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit de, bakanlığın bir süre önce okul sütü uygulaması başlattığını anımsatarak , Girne 23 Nisan İlkokulu’nun, öğrencilerde kahvaltı alışkanlığını geliştirmek amacıyla bu uygulamayı bir ileri aşamaya taşıdığını söyledi.

Çocukların eğitim kalitesini arttırarak, iyi yetişmeleri ve dünyanın diğer ülkelerindeki yaşıtlarıyla her alanda boy ölçüşebilecek altyapıya ulaşmalarını sağlamaya çalıştıklarını dile getiren Özyiğit, ülkenin geleceği için, yeni nesillerin iyi bir eğitimle ve sağlıklı bir şekilde gelişmelerinin büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Bakan Özyiğit, yeni nesillerin dengeli beslenerek sağlıklı bir şekilde gelişmesi, diğer yandan da kaliteli bir eğitim almasının ülkenin geleceği için büyük önem taşıdığına dikkati çekerek, bunu sağlamak için çalışmaya devam edeceklerini belitti ve projeyi hayata geçiren herkesi kutladı.

Projeye sponsor olan PGC Catering Direktörü Enes Teke de, amaçlarının çocuk gelişiminde, eğitimde kahvaltının önemine vurgu yapmak ve aileler ve çocuklar arasında farkındalık yaratılmasına katkı sağlamak olduğunu belirtti.

23 Nisan İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Bekir Elsiz de, ailelerin çocuklarında kahvaltı alışkanlığının geliştirilmesine yönlendirici olması ve kahvaltıya mutlaka vakit ayırması gerektiğine vurgu yaparak, etkinlikte, okul öğrencilerinin bir arada mutlu bir şekilde kahvaltı ettiğini söyledi.

Öğrenciler, sınıflarında ve okul bahçesinde, arkadaşlarıyla birlikte keyifle kahvaltı yaptı.




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu