kstb

telsim

30-11-2022 17:06 GÜNDEM

Kasaplar, eti 70 TL’ye alıyor, 300 TL’ye satıyor

Halkta “hayvancı fiyatı yükseltiyor” algısı yaratmaya çalışıldığını belirten Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Genel Sekreteri Adil Onalt, hayvancının fiyatlarının stabil olduğunu fiyatlara fahiş artışları uygulayanların kasaplar olduğunu söyledi.

Kasaplar, eti 70 TL’ye alıyor, 300 TL’ye satıyor

 

Marketlerdeki ve köy kasaplarındaki et fiyatları arasındaki farka da dikkat çeken Onalt; memlekette yeteri kadar canlı hayvan olduğunun da altını çizdi.

Hayvancının kaçak et getirmediğini; kaçak eti kasapların getirdiğini belirten Onalt; dananın canlı fiyatının 80 TL olduğunu, karkas canlı fiyatının 150 olduğunu söyleyerek kasaplarda satılan fiyat olan 350 TL’nin nereden çıktığını sorguladı. İneği 60’a aldıklarını 135’e sattıklarını; kuzuyu 70’e aldıklarını bazı kasaplarda 230-300 civarında satıldığını söyleyen Onalt; aradaki fahiş farkı denetlemenin ise devletin görevi olduğunu söyledi.

“Hayvan fiyatlarını belirleyen kasaplardır. Hayvancılar fiyatı yükseltmiyor.” vurgusunda bulunan Onalt; Kasaplar Birliği’ne de seslenerek; “Gelin birlikte fiyatları açıklayalım” dedi.




Etiketler :
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu