kstb

telsim

27-11-2022 09:37 GÜNDEM

KEKLİĞİ DÜZ OVADA AVLARLAR...

KEKLİĞİ DÜZ OVADA AVLARLAR...

Şarkılara bile konu olmuş yıllarca bu türküyle eğlenmis ,mutlu olmuş  bir halk aslında düz ovaların ne kadar bereketli olduğunu  ne kadar verimli olduğunu anlatmak istemiştir .
Lefkoşa'dan Mağusa'ya kadarki dümdüz ovalar aslında bizim zenginliğimizdir.Yaklaşık bir aydır bu ovalarda elleri öpülecek olan çiftçilerimiz tarlalarını sürmekte  " susuz " tarıma mahsullerini ekmektedirler.
Oysa Anavatan Türkiye'nin büyük bir hizmeti olan  asrın projesi de denilen  Geçitköy Barajından bu ovalara borularla  biran önce su taşınsa gıda krizi yaşandığı şu süreçte  bol ve bereketli üstüne üstlük
 " sulu " tarımla her mevsim  alacağımız ürünlerle kendi temel gıdalarımızı üretir marketlerdeki ithal ürünlerin kasaya gelirken ki süre zarfında bile artan fiyatlarına dur diyebiliriz.
Samanı bile ithal ettiğimiz bir ülkede Tarımın bir bakanlığının olması  da çok büyük bir ironi...

Fiyat artışlarının tek nedeni üretimimizin olmaması ve neredeyse tüm gıda ürünlerinin ithal edilmesi olduğunu bilmemek aymazlıktır.Çözüm bu kadar basitken bu konuya el atmayan her kim olursa olsun ivedi bir şekilde bu soruna eğilmesi hayati önem taşımaktadır .




Etiketler :
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu