kstb

telsim

24-10-2019 11:58 GÜNDEM

KİPRİANU ATİNA’DA TEMASLARDA BULUNUYOR

AKEL Genel Sekreteri Anrdos Kiprianu’nun Atina’da temaslarda bulunduğu bildirildi.

KİPRİANU ATİNA’DA TEMASLARDA BULUNUYOR

AKEL Genel Sekreteri Anrdos Kiprianu’nun Atina’da temaslarda bulunduğu bildirildi.
Fileleftheros gazetesi, Kiprianu’nun Atina temasları çerçevesinde dün Yunanistan Komünist Partisi (KKE) Genel Sekreteri Dimitris Kutsumba ile görüştüğünü ve görüşmede Kıbrıs, Yunanistan ve Doğu Akdeniz’deki gelişmelerin ele alındığını yazdı.
Gazete, Kiprianu ile Kutsumba’nın, AKEL ile KKE’nin ortak hedefinin Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi olduğunu vurguladıklarını kaydetti.
Habere göre Kiprianu, görüşmenin ardından yaptığı açıklamalarda, Kutsumba’ya, KKE’nin Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi ve bağımsızlığına verdiği destekten ötürü teşekkürlerini sunarak, hedefin “tek egemenlik, tek uluslararası temsiliyet, tek vatandaşlık ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nin devamını teşkil edecek birleşik devlete götürecek bir çözüm” olduğunun altını çizdi.
Kiprianu, AKEL’in “Türk saldırganlığı ve kışkırtıcılığının” daha da artmasından dolayı endişeli olduğunu dile getirerek, bununla mücadele edebilmek için Rum tarafının belli bir strateji belirlemesi gerektiğini ifade etti.
Suriye’deki operasyonla ilgili görüşlerini de belirten Kiprianu, Türkiye’nin bölgede başlattığı operasyon dolayısıyla endişeli olduklarını ve bölge halklarının menfaatlerini zedeleyecek metotların karşısında durmaları gerektiğini vurguladı.
Haberde, Kutsumba’nın da partisinin Rum halkı ile dayanışma içerisinde olduğunu ve Kıbrıs sorununa adil, kalıcı bir çözüm bulunmasını arzu ettiğini söylediği kaydedildi.




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu