kstb

telsim

08-12-2015 18:42 SAĞLIK

Konu Göç Yasası Yada Mali Protokol Olunca Hemen İmzalıyorsunuz

Sendikaların Meclis önünde gerçekleştirdiği eylemde konuşan Dr. Sıla Usar, “Biz suçlu değiliz, emekçiyiz. Sizin göreviniz yasa yapmaktır, söz konusu Göç Yasası olunca ya da Mali Protokol olunca hemen geçiriyor, imzalıyorsunuz” dedi.

Konu Göç Yasası Yada Mali Protokol Olunca Hemen İmzalıyorsunuz

TIP-İŞ Başkanı Dr. Sıla Usar da bugün ülkenin kalbinin Meclis önünde attığını, görmeyen gözlere, işitmeyen kulaklara ve anlamayanlara anlatmak için sonuna dek direneceklerini söyledi.

Meclisin kendi yaptığı yasaları muğlâkta bıraktığını uygulamadığını, meclisteki milletvekillerininse kendi sorumsuzluklarını hekimlerin ve çalışanların boynuna astığını belirten Usar, “Biz suçlu değiliz, emekçiyiz. Sizin göreviniz yasa yapmaktır, söz konusu Göç Yasası olunca ya da Mali Protokol olunca hemen geçiriyor, imzalıyorsunuz” dedi ve hak budanmasının kaldırılması konusunda hükümet edenleri ağır davranmakla eleştirdi.

Genel Sağlık Sigortası’nın bir reform olmadığını ve sağlıktaki tüm sorunları çözmeyeceğini söyleyen Usar, faturanın yine emekçiye ve çalışana kesileceğini, sistemin bir yıl süreyle başka bir ülke tarafından finanse edilecek olmasının da Devletin sağlıktan elini eteğini çekmesi ve sağlığın özelleşmesi anlamına geleceğini vurguladı.

Denizaşırı taşeron doktor çağrılmasına da karşı olduklarını kaydeden Usar, “Yoksa geçmişteki gibi ‘gelen doktor giden doktor’ mu diyorsunuz? Bu kadar mı zor ülkenin emekçisine, doktoruna, öğretmenine iş vermek? Siz emekçilerden vazgeçmiş olabilirsiniz, ama biz vazgeçmeyeceğiz” dedi.




DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu