kstb

telsim

30-01-2019 07:14 EĞİTİM

LAÜ Akademisyeni Hablemitoğlu, Yerel Yönetimlerde Sosyal Hizmet konusunu ele aldı

LAÜ Akademisyeni Hablemitoğlu, “Yerel Yönetimlerde Sosyal Hizmet” konusunu ele aldı

LAÜ Akademisyeni Hablemitoğlu, Yerel Yönetimlerde Sosyal Hizmet konusunu ele aldı

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu, Yaşar Üniversitesi'nde İzmir Akdeniz Akademisi tarafından düzenlenen “Yerel Yönetimde İzmir Modeli Sempozyumu”na katılarak, Sosyal Hizmetler oturumunda ‘İzmir Modeli İçin Bir Katkı: Yerel Yönetimlerde Sosyal Hizmet’ başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. 
Hablemitoğlu: Yerel yönetimlerde sosyal hizmetlerin stratejik hedeflerini açıkladı
Hablemitoğlu, sunumunda yerel yönetimlerde sosyal hizmet çalışmalarının, müracaatçı kesimin bulunduğu ortamda ve mekânda yürütüldüğünü, daha basit bir ifade ile bunun yerinde sosyal hizmet olarak kabul edildiğini, yerel yönetimlerde sosyal hizmetlerin sürdürülebilirliği için yerelin kendine özgü yapısı içinde bir model geliştirilmesi gerektiğini belirterek, kent ve kentliyi merkeze alma sorumluluğunun, bürokrasiyi hafifletme ve uygun bir personel ve hizmet politikası geliştirme görevlerini de beraberinde getirdiğini vurguladı. 
Hablemitoğlu, ayrıca sunumunda yerel yönetimlerde sosyal hizmetlerin stratejik hedeflerini açıklayarak, sosyal hizmetin kent yaşamına ve kentin sosyal refahına sağladığı katkı ile risk gruplarının yaşam kalitesine dokunan bir etki yaratılabileceğinin de sözlerine ekledi.




DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu