kstb

telsim

20-01-2019 16:47 EĞİTİM

LAÜ turizm öğrencileri Yurtdışı Staj İmkanları konusunda bilgilendirildi

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından “Yurtdışında Staj İmkanları” konulu toplantı düzenlendi. Toplantıya, Esra Akyüz ve Çağkan Duyan konuşmacı olarak katıldı. Kaynak: LAÜ turizm öğrencileri “Yurtdışı Staj İmkanları” konusunda bilgilendirildi

LAÜ turizm öğrencileri Yurtdışı Staj İmkanları konusunda bilgilendirildi

Toplantıda; yurtdışında staj imkanları, kazanımlar, dil yeterliliği ve mesleki yeterlilik tartışıldı
Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Aşçılık Bölümü öğrencilerinin yanı sıra Turizm İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Bölümü öğrencilerinin de katıldığı etkinlikte İspanya, Portekiz ve İtalya’daki staj imkanları üzerine bilgiler aktarıldı. Yurtdışında staj imkanları, kazanımlar, dil yeterliliği, mesleki yeterlilik ön planda tartışılan konular olmakla beraber öğrencilerin bu imkanı kullanabilme şartları da konuşuldu. 
Öğrencilere söz konusu ülkelerdeki yaşam, çalışabilecekleri işletmeler ve bu işletmelerin genel kuralları konusunda bilgiler aktarıldı
Yoğun katılımla gerçekleşen etkinlikte konuşmacılar, yurtdışında staj imkanları konusunda bilgi sahibi olmak isteyen ve yurtdışında staj yapma isteği olan öğrencilerin sorularını yanıtladı. Konuşmacılar, öğrencilere söz konusu ülkelerdeki yaşam, çalışabilecekleri işletmeler ve bu işletmelerin genel kuralları, staj ödemeleri ve staj süreleri konusunda bilgiler aktardı.
Etkinlik sonunda Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. İlker Türkeri, Turizm sektörünün her dalında mesleki yeterlilik açısından stajın son derece önemli olduğunu staj yapan öğrencilerin mesleğe başlamadan önce tecrübe kazanarak, derslerde öğrenmiş oldukları teorik bilgileri pratiğe dönüştürdüklerini belirtti. Türkeri, toplantıya katılan öğrencilere ve aynı zamanda katılımcılara da verdiği bilgiler doğrultusunda teşekkürlerini iletti.




DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu