kstb

telsim

24-04-2020 13:44 TEKNOLOJİ

Microsoft bu kez de insan beynine göz dikti

Microsoft bu kez de insan beynine göz dikti
Microsoft, insanların beyin dalgalarını kripto para madenciliğinde kullanmayı planlıyor. Patent sistemi, her reklam gördüğünde ya da belli bir internet hizmetini kullandığında kullanıcının dijital parayla ödüllendirilmesi şeklinde tanımlıyor.

Microsoft insanların beyin aktivitelerini ve diğer kişisel biyometrik verilerini izleyerek kripto para üretmek için bir yöntem öneriyor.

"Vücut Aktivite Verilerini Kullanan Kripto Para Sistemi" başlıklı yeni patent, bir kişinin madencilik olarak bilinen işlem aracılığıyla kripto para kazanmak için vücutlarına nasıl çeşitli sensörler bağlayabileceğini anlatıyor.

Bitcoin gibi kripto para birimleri madenciliği tipik olarak karmaşık matematiksel problemleri çözmek için büyük miktarda bilgisayar işlem gücü harcanmasını gerektirir.

Microsoft'un patenti, bunun yerine kripto para madenciliğini "görevle ilişkilendirilmiş bir insan vücudu etkinliğiyle" yapmayı ve sonucu biyometrik sensörlerle izlemeyi alternatif bir seçenek olarak açıklıyor.

Patentte bu süreç, "Örneğin, kullanıcı bir reklam görüntülemek veya belirli internet hizmetlerini kullanmak gibi bilgi hizmeti sağlayıcısı tarafından belirlenen görevleri yerine getirdiğinde kullanıcıdan yayılan beyin dalgası veya vücut ısısı madencilik sürecinde kullanılabilir. Bazı geleneksel kripto para sistemleri için gereken yüksek miktarda berim faaliyeti yerine kullanıcının vücut aktivitesine dayanarak oluşturulan veriler emek ispatı olabilir ve bu nedenle kullanıcı bu zor berimsel problemi bilinçsiz olarak çözebilir" diye anlatılıyor.

Madencilik sistemi, kullanıcının kripto para birimini üretmesi için vücutta gerekli faaliyeti ortaya çıkaran çeşitli sensörlerin olduğu bir cihaza bağlanmasını içeriyor.

Etkinliği takip etmek için kullanılacak olası sensörler arasında MRI tarayıcıları, ısı kameraları, kalp atış hızı ve kızılötesi sensörler bulunuyor.

 



Etiketler :
DİĞER TEKNOLOJİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu