kstb

telsim

19-07-2019 08:58 TEKNOLOJİ

Microsoft, bulut sistemleri sayesinde gelirini artırdı

Günlük kullanım konusunda gereksiz ve artık yeri olmadığını düşündüğü sistemleri bir bir iptal eden Microsoft, iş dünyasındaki kâr oranlarını üst seviyelere ulaştırmaya devam ediyor.

Microsoft, bulut sistemleri sayesinde gelirini artırdı

Günlük kullanım konusunda gereksiz ve artık yeri olmadığını düşündüğü sistemleri bir bir iptal eden Microsoft, iş dünyasındaki kâr oranlarını üst seviyelere ulaştırmaya devam ediyor. Bu başarıların arkasındaki en önemli isim, Microsoft’un icra kurulu başkanı, Satya Nadella.

Microsoft bulut sistemleri kazandırmaya devam ediyor

Bulut depolama hizmetleri, hem kullanıcıyı hem de ilgili yazılım ekibini memnun etmeye devam ediyor. Analistlerin mali yılın dördüncü çeyreğine yönelik yaptığı tahminlerden daha fazla kazanç sağlayan yazılım şirketi, 2014 yılından beri bulut teknolojisi ile birlikte düzenli bir şekilde çalışıyor.

Microsoft bulut sistemleri

Microsoft’un bulut depolama markası Azure, 30 Haziran tarihinde sona eren mali dördüncü çeyrek adına çok başarılı oldu. Buna göre şirket, bu dönem için, yüzde 64’lük bir pazar payı artışına şahitlik etti.

Bu, bir önceki yıla göre yüzde 89’luk bir yükseliş demek. Buna ek olarak Microsoft, önceki çeyreğe kıyasla yüzde 73 oranında bir gelir artışı sağladı.

Finansal piyasa verileri sağlayan ve küresel bir şirket olan Refinitiv’e göreMicrosoft’un bu 11.4 milyar dolarlık geliri, aslında net gelir değil brüt gelir. Analistler, bu rakamın sadece 11 milyar olmasını bekliyordu.

Azure’in son altı çeyreklik dönemde iyice yavaşlamış olan büyüme eğrisine rağmen kâr oranının artması, Microsoft’un kendine olan güvenini artırdı. Zira mali yılın ilk çeyreğinde akıllı bulut satışları adına 10.3 milyar dolar ila 10.5 milyar dolar arasında bir tahmin yapan ekip, sandığından daha çok başarılı oldu.

Bu tahmin, şirketin hisselerini yüzde 2.6 oranında yükseltti. Bulut sistemlerinin satışlarındaki artış, Microsoft’un piyasa değerini yüceltti. Bu bağlamda Microsoft, 1 trilyonun üzerinde bir piyasa değerine sahip oldu. Bu olay, geçtiğimiz Nisan ayında gerçekleşti. Bu istatistik, şirket tarihinde bir rekor olarak kayıtlara geçti. 

Şirketin hissedarlarından biri olan Hal Eddins, bu konu hakkında kısa bir açıklama yaptı: ” Açık konuşmak gerekirse üstümüzde bir baskı vardı fakat ekbimiz, bu baskıyı ortadan kaldırmayı başardı.” Peki, Microsoft’un rakipleri ne durumda?

Bir araştırma şirketi olan Canalys, Amazon’un bulut bilişimindeki pazar payının yüzde 32.8 olduğunu belirtti. Bu istatistik, Amazon’u birinci sırada tutuyor. İkinci sırada, yüzde 14.6’lık bir pay ileMicrosoft bulunuyor. Üçüncü sırada ise yüzde 9.9’luk bir pazar payına sahip olan Google Pay var.

Sizce Amazon, liderliğini sürdürebilecek mi?

 



DİĞER TEKNOLOJİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu