kstb

telsim

12-01-2021 11:37 SİYASET

Nisan'da erken seçim

Arıklı, "İçinde bulunduğumuz Hükümet, önce bütçeyi, sonra seçim yasasını düzenleyerek muhtemelen Nisan ortası erken seçime gidecektir" dedi.

Nisan'da erken seçim

Yeniden Doğuş Partisi Başkanı Erhan Arıklı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Nisan ayında bir erken seçim olacağını ifade etti ve "Biz hazırız.. Vira bismillah" dedi

İşte o paylaşım:

Yeniden Doğuş Partisi olarak, 7 Ocak 2018 tarihinden itibaren bu Meclisten düzgün bir icraat hükümeti çıkmayacağını iddia etmiş, seçim yasasının değiştirilerek erken seçime gidilmesini istemiştik.

Hatta Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında da bizim dışımızda kurulabilecek bir hükümete erken seçim kaydı ile dışardan şartsız destek vereceğimizi defaatle söylemiştik...

İçinde bulunduğumuz bu hükümete girerken de, Ekim ayında bir erken seçimi şart koşmuştuk.

Gelinen noktada ortağımız UBP'nin içinde bulunduğu durum, beklenmedik şekilde bizi erkenin de erkeni bir seçime götürmektedir.

YDP'nin bugün itibari ile YSK'ya kayıtlı üye sayısı 8 bin 200'dür. Onay bekleyen üyelerle birlikte bu sayı 9000'i aşacaktır. Partimiz geçtiğimiz ay ilçe kongrelerini büyük katılımlarla tamamlamıştır. Bu hali ile YDP erken seçime en hazır partidir.




DİĞER SİYASET HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu