kstb

telsim

01-04-2019 17:54 GÜNDEM

RUM YÖNETİMİ, KİLİSE VE EOKACILARIN ETKİSİ VE KONTROLÜ ALTINDA OLMAYA DEVAM EDİYOR

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre; Rum yönetiminin, kilisenin ve EOKA’cıların etkisi ve kontrolü altında olmaya devam ettiğini, ırkçı ve faşist söylem ve uygulamaların hızla arttığını kaydetti.

RUM YÖNETİMİ, KİLİSE VE EOKACILARIN ETKİSİ VE KONTROLÜ ALTINDA OLMAYA DEVAM EDİYOR

Töre, EOKA günü olan 1 Nisan’da kin, nefret, şiddet duygularının daha da yükseldiğini kaydederek, “Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri ve Güvenlik Kuvvetleri’miz bizim güvencemiz olmaya devam edecektir” dedi.
Meclis Başkan Yardımcısı Töre yaptığı yazılı açıklamada, Rum silahlanmasının çılgınca arttığını belirterek, “Türkiye ve Türk ordusuna karşı kin ve nefret söylemleri akıl almaz bir şekilde devam ediyor. Kıbrıs Türk halkına karşı ambargo ve izolasyonlar daha da artırılıyor. Güven artırıcı faaliyetler bir aldatmacaya dönmüş durumdadır. Anavatanımız Türkiye ve Türk askeri olmazsa yine saldırıya geçecekleri kesindir. Kıbrıs Cumhuriyeti işgal altındadır. Uluslararası hukuk 1964’ten beri yoktur. Savaşı çıkaran Rumlar ve Yunanlılardır” dedi.
Kıbrıs adasını kana bulayan ırkçı, şoven Helenist EOKA örgütünün saldırıya geçtiği 1 Nisan 1955 tarihinin Rum kesiminde bayram olarak kutlandığına dikkat çeken Töre; Grivas’ın, Makarios’un,Yorgacis’in, Klerides’in, Papadopulos’un liderlik yaptığı EOKA tedhiş örgütünün önceleri İngiliz sömürgesine son vermek için kurulduğu izlenimini verse de esas hedefin Kıbrıs Türk halkı olduğunu kaydetti.




Etiketler :
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu