kstb

telsim

19-08-2019 15:20 TEKNOLOJİ

Samsung LCD üretiminde frene basıyor

Yakın zamanda Galaxy Note 10 ailesini görücüye çıkaran Samsung, teknoloji dünyasının en önemli oyuncuları arasında yer alıyor.

Samsung LCD üretiminde frene basıyor

Yakın zamanda Galaxy Note 10 ailesini görücüye çıkaran Samsung, teknoloji dünyasının en önemli oyuncuları arasında yer alıyor. Ekran panelleri de üreten şirket, son olarak aldığı yeni kararla gündeme geldi. Güney Kore’de ayda 250 bin LCD panel üreten Samsung, bu ay 90 bin adet kapasiteli bir LCD panel üretim bantını kapatacak. Ayrıca önümüzdeki aydan itibaren bir başka hatta da 30 bin adetlik kesinti yapacak. Samsung LCD ekran üretimi konusunda frene basıyor. Peki ama neden?

Samsung LCD ekran üretimi azalıyor

Kore Herald’da yer alan bilgiye göre Samsung Display, önümüzdeki günlerde LCD panellerle ilgili yeni kararlarını uygulamaya koyacak. Üretimdeki azalmanın temel nedeni azalan kârlılık olarak gösteriyor. Ancak bir diğer neden ise şirketin OLED üretimine yönelmek istemesi. LCD’lerden QD-OLED panellere geçiş yapmanın ilk adımı LCD panel üretimini azaltmak. Samsung zaten televizyonları için Quantum Dot (QD) paneller ve bilgisayarları için ise OLED paneller üretiyor. QD-OLED ekranları ile şirket, bu teknolojileri bir araya getirerek karma bir ekran oluşturmak istiyor.

Samsung Display CEO’su Lee Dong-hoon yaptığı açıklamayla QD-OLED ekranlar için yapılan çalışmaları doğruladı. Ancak daha fazla bilgi vermekten kaçındı. Söz konusu ekranların ne zaman son kullanıcıya ulaşacağı ise henüz gizemini koruyor. Fakat, kullanılacağı ilk adresin televizyonlar olacağı konuşuluyor.

Samsung Display’in yeni teknoloji ile 8,3 milyar dolar kazanacağı söyleniyor. Tabii bu da doğrulanmış bir rakam değil.

Son olarak, Samsung Display, Güney Chungcheong Eyaleti olan Asan’da yer alan LCD üretim hattını ilerleyen zamanda QD-OLED hattına dönüştürecek.




DİĞER TEKNOLOJİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu