kstb

telsim

25-08-2021 15:08 GÜNDEM

SANER: “DAHA SAĞLIKLI, DEMOKRATİK VE ADİL OLAN 24 EKİM’DEKİ KURULTAY’DA 6 İLÇEDE OYLAMA YAPILMASIDIR”

“6 İLÇEDE OY KULLANILMASI KONUSU, YARIN TOPLANTIYA ÇAĞRILACAK PARTİ MECLİSİ’NDE DE ELE ALINACAK” “PARTİMİZİN ÜYE SAYISI 17 BİNİ BULDU VE BİR SALGIN SÜRECİNDEYİZ… KURULTAYIMIZI BU GERÇEĞİ DİKKATE ALARAK YAPMAK ZORUNDAYIZ”

SANER: “DAHA SAĞLIKLI, DEMOKRATİK VE ADİL OLAN 24 EKİM’DEKİ KURULTAY’DA 6 İLÇEDE OYLAMA YAPILMASIDIR”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı, Başbakan Ersan Saner, salgın sürecinde, 17 bin üyesi bulunan UBP’nin kurultayının 6 ilçede yapılmasının en doğru yol olduğunu belirtti.

Saner, UBP’nin üye sayısı ve salgın dikkate alındığında, 24 Ekim’deki Parti Olağan Kurultayı’nda katılımcılık, demokrasi ve adalet adına Genel Başkanlık, Parti Meclisi ve diğer organlar için 6 ilçede oy kullanılmasının doğru, mantıklı ve sağlıklı olacağını söyledi.

“GEREK BEN GEREKSE GENEL SEKRETERİMİZ BU KARARIN ARKASINDADIR”

UBP Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre, Ulusal Birlik Partisi Parti Merkez Yönetim Kurulu’nun geçtiğimiz Cuma günü yaptığı toplantıda, kendisi ve Genel Sekreter Oğuzhan Hasipoğlu’nun da olumlu oylarıyla, diğer bazı konuların yanı sıra Kurultayın 6 ilçede yapılmasına karar verdiğini hatırlatan Saner, “Gerek ben gerekse kendisi de bir hukukçu olan Genel Sekreterimiz bu kararın arkasında birlikte durmaya devam ediyoruz” dedi.

Salgın koşullarında oy vermek üzere 17 bin üyeyi Lefkoşa’da toplamanın sağlık açısından çok büyük risk taşıdığını kaydeden Saner, Lefke, Güzelyurt, Girne, İskele ve Gazimağusa ilçelerindeki 12 bine yakın UBP üyesinin kendi ilçelerinde oy kullanmasının hem katılımcılığın artırılması hem de salgın açısından önemine değindi.

6 ilçede oy kullanılması konusunu, üyelerden, hukukçulardan , akil insanlardan ve sağlıkçılardan gelen öneriler üzerine parti Merkez Yönetim Kurulu’na taşıdıklarını ve oradan onay aldıklarını anlatan Saner, “Doğru olan, örneğin; üyelerimizi Lefkoşa’daki kurulacak 30-40 sandığın başına yığmak yerine diğer 5 ilçeye de konulacak sandıklarla birlikte 150-200 sandıkta oy kullanılmasına imkan yaratmaktır. Böylece hem üyelerimizin sağlıklarını azami oranda korumuş olacağız, hem de iradelerini en yüksek katılım oranı ile sandığa yansıtmalarına olanak sağlayacağız. İnanıyorum ki, bu yüksek katılım ve üye iradesinin sandığa yansıması için sergileyeceğimiz demokratik tavır bize yapılacak ilk seçim için ciddi bir sempati ve destek getirecektir” ifadelerini kullandı.

“BU KARAR KİMİLERİNCE HAKSIZ VE YANLIŞ BİR YAKLAŞIMLA ÇARPITILMAYA ÇALIŞILMAKTADIR”

“Üzülerek izlemekteyim ki Genel Başkan olarak ben ve Genel Sekreterimiz Sayın Oğuzhan Hasipoğlu’nun da aralarında bulunduğu 10 Merkez Yönetim Kurulu üyemizin onay verdiği bu karar kimilerince haksız ve yanlış bir yaklaşımla çarpıtılmaya çalışılmaktadır” diyen Saner, bu kararın herhangi bir avantaj sağlamak için değil, salgın koşullarına uymak ve Kurultay’da adalet ve demokrasiyi sağlamak adına alındığını vurguladı.

Bu noktaya durduk yere gelinmediğini, gerekçeleri olduğunu anlatan Saner, “Partimizin üye sayısı 17 bini buldu ve bir salgın sürecindeyiz. Kurultayımızı bu gerçeği dikkate alarak yapmak zorundayız” diyerek, Parti Meclisi’ni yarın toplantıya çağıracağını ve konun orada değerlendirilmesini sağlayacağı söyledi.

Saner, Parti Meclisi’nin doğru karar vereceğine yürekten inandığını da sözlerine ekledi.




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu