kstb

telsim

08-05-2022 14:35 GÜNDEM

Tayfun Aydınlı BTHK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'na atandı...

BTHK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'na Tayfun Aydınlı atandı... Başkan Kadri Bürüncük'ün görev süresinin dolmasından dolayı Tayfun Aydınlı yönetim kurulu başkanlığı görevinide yürütecek.

Tayfun Aydınlı BTHK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'na atandı...

Dün kurulan UBP-DP-YDP hükümeti bugün ilk Bakanlar Kurulu toplantısını da yaptı. Toplantı da başta BTHK(Bilgi teknolojileri ve haberleşme kurumu) ,elektrik ve alkollü içecekler olmak üzere bazı öenmli kararlar alındı.

BTHK'YA ATAMA...

Bu kararlardan bir tanesi de, Çok önemli bir kurum olan  Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu (BTHK) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'na yapılan atama oldu.

Bu göreve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı'nın yakın çalışma arkadaşı Yüksek Bilgisayar Mühendisi  Tayfun Aydınlı atandı. Böylelikle yeni hükümetin ilk ataması da gerçekleşmiş oldu. Yaklaşık bir yıldır atamanın yapılmadığı bu görevi daha önce Hasan Fahrioğlu yürütüyordu.

Bir önceki BTHK başkanı Doç.Dr. Kadri Bürüncük'ün görev süresinin dolması sebebiyle Tayfun Aydınlı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinide yürütecek

YENİ HÜKÜMET...

23 Ocak seçimlerinin ardından Ulusal Birlik Partisi  Demokrat Parti (DP) , Yeniden Doğuş Partisi toplamda 29 milletvekili çıkardı.

Bu partilerin oluşturduğu 2. koalisyon hükümetinde UBP'ye 8, DP ile YDP'ye ise 1'er bakanlık düştü. Dün kurulan hükümette sadece Maliye Bakanı değişmişti.

 




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu