kstb

telsim

04-09-2020 10:38 TÜRKİYE

TC CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN, ABD ULUSAL GÜVENLİK DANIŞMANI O'BRİEN İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

GÖRÜŞMEDE İKİLİ İLİŞKİLER VE DOĞU AKDENİZ’DEKİ SON DURUM İLE BÖLGESEL MESELELER ELE ALINDI TÜRKİYE'NİN DOĞU AKDENİZ’DE GERİLİMDEN YANA OLMADIĞI, CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN DA VURGULADIĞI GİBİ ADİL BİR PAYLAŞIM MODELİNİN HAYATA GEÇİRİLMESİ GEREKTİĞİ İFADE EDİLDİ YUNANİSTAN'IN GERGİNLİĞİ TIRMANDIRAN VE ULUSLARARASI HUKUKU YOK SAYAN TEK TARAFLI VE MAKSİMALİST TALEPLERİNİN KABUL EDİLEMEZ OLDUĞU BELİRTİLDİ

TC CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN, ABD ULUSAL GÜVENLİK DANIŞMANI O'BRİEN İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

 Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert C. O'Brien ile telefonda yaptığı görüşmede, ikili ilişkiler ve Doğu Akdeniz'deki son durum ile bölgesel meselelerin ele alındığı bildirildi. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğünden yapılan açıklamada, Kalın ve O’Brien arasında gerçekleşen görüşmede ikili ilişkiler ve Doğu Akdeniz’deki son durum ile bölgesel meseleler değerlendirildi.  

Görüşmede, Türkiye'nin Doğu Akdeniz’de gerilimden yana olmadığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da vurguladığı gibi adil bir paylaşım modelinin hayata geçirilmesi gerektiği ifade edildi. 

Yunanistan'ın gerginliği tırmandıran ve uluslararası hukuku yok sayan tek taraflı ve maksimalist taleplerinin kabul edilemez olduğu, siyasi çözüme zemin hazırlamak için bu tür yaklaşımlardan uzak durulması gerektiği belirtildi.  

Türkiye'nin ve Kıbrıs Türk halkının Doğu Akdeniz'deki hak ve menfaatlerini koruma konusundaki kararlığı vurgulanan görüşmede, Akdeniz’in bir barış denizi olması için her türlü çabanın gösterileceği dile getirildi.




DİĞER TÜRKİYE HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu