kstb

telsim

20-12-2017 12:02 GÜNDEM

Toprağı değersizleştiren emirnameleri süratle kaldıracağız

VATANDAŞIN SESİ OLMAYA GELİYORUZ… Yeniden Doğuş Partisine ilgi artmaktadır… 7 Ocak erken seçim öncesi köy gezilerine aralıksız devam eden Yeniden Doğuş heyeti Ziyamet’deydi. Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı ve Gazimağusa 1. Sıra Milletvekili adayı Prof. Dr. Erhan Arıklı başkanlığında ki heyet seçim gezileri kapsamında dün Ziyamet köyünde vatandaşlarla buluştu…

Toprağı değersizleştiren emirnameleri süratle kaldıracağız

Gerçekleştirilen ziyarette açılış konuşmasını yapan YDP Genel Başkanı ve Gazimağusa 1. Sıra Milletvekili adayı Prof. Dr. Erhan Arıklı,” Kıbrıs Türk Halkı  partizanlıktan, adaletsizlikten, ayrımcılıktan, sorunları görmezlikten gelinmesinden  ve bu sorunların artmasından bıkıp usanmıştır. Yolsuzluğun ve yoksulluğun her geçen gün arttığı, devlet mallarının şuursuzca yandaşlara peşkeş çekildiği bu düzene bizler  dur diyeceğiz ve adaleti getireceğiz” diyerek plan ve projelerinden bahsetti.

Arıklı sözlerine şöyle devam etti:” Bugün ülkemizde eğitim seviyesi giderek aşağılara çekilmiştir. Ülkemizin okulları, Anavatan Türkiye’nin en geri kalmış şehirlerinin de gerisine düşmüştür. Bu sebeple parası olanlar çocuklarını özel okullara göndermekte olmayanlarda devlet okullarında sendikaların insafına bırakılmaktadır” diyerek  eğitim sisteminin millileşmesi gerektiğine de vurgu yaptı.

Arıklı,  ülkenin genel sorunları yanında her bölgenin de farklı sorunları olduğunu çok iyi bildiklerini de söyleyerek,”  Yıllardan beri vatandaşı canından bezdiren, malına malım dedirtmeyen, toprağını değersizleştiren emirnameleri süratle kaldıracağız. Öte yandan hoyrat yapılaşmayı önlemek içinde yeni imar planı çıkartacağız. Yine bölge sorunlarından bahsetmişken Karpaz bölgesinde tütün ekimini ve tütüncülüğü canlandıracağız. İskele ve Karpaz bölgesinde de  yıllardır lafta kalan en önemli projelerden biri olan Üniversiteler açmak ve bölgeyi her anlamda kalkındırmak ta bizlere nasip olacaktır” diyerek bölgenin sorunlarına her türlü çözüm getireceklerini de sözlerine ekledi.

 

YDP BASIN MERKEZİ




Etiketler :
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu