kstb

telsim

29-11-2019 07:49 TEKNOLOJİ

Twitter’da sohbetleri takip etmek kolaylaşacak

Twitter üzerinde gerçekleşen sohbetleri, diyalogları takip etmek düşünüldüğü kadar kolay bir iş olmayabiliyor.

Twitter’da sohbetleri takip etmek kolaylaşacak

Twitter üzerinde gerçekleşen sohbetleri, diyalogları takip etmek düşünüldüğü kadar kolay bir iş olmayabiliyor. Ancak mikro blog servisi, yakında bu zorluğu ortadan kaldıracak gibi görünüyor. “Sohbet ağacı” olarak adlandırılabilecek yeni bir özelliği test eden şirket, bu özelliği 2020’de kullanıcılarına sunmayı planlıyor. 

Sohbet ağaçlarına ilk olarak Twitter’ın test uygulaması Twttr‘da rastlanmıştı. Twttr sayesinde Twitter’ın sohbet formatındaki değişikliklerini tüm kullanıcılarına açmadan önce denemesi ve küçük dokunuşlar yapması mümkün oluyor.

Ancak özellik sonunda Twitter’ın web sitesinde de test edilmeye başlamış gibi görünüyor. Uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong‘un paylaşımı, yeni sohbet formatının nasıl işleyeceği konusunda fikir edinmeyi sağlıyor. Bu yeni format, hem sohbetleri takip etmeyi hem de tweet’e verilen yanıtlardan biri üstüne odaklanmayı kolaylaşıyor. 

Twitter yeni formatıyla Reddit’e yaklaşıyor

Twitter’ın “sohbet ağacı” formatıyla bir tür “mesaj panosu” gibi görünebileceği belirtilirken, yeni tasarımın akıllara Reddit’i getirdiği de dikkat çekilen noktalar arasında bulunuyor.

Twitter’dan konuyla ilgili olarak TechCrunch’a gönderilen açıklamada ise söz konusu değişikliğin Twttr özelliklerinin Twitter’a taşınması kapsamında test edildiği ve önümüzdeki yıl içinde tüm kullanıcılara açılabileceği belirtildi.




Etiketler : Twitter
DİĞER TEKNOLOJİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu