kstb

telsim

09-10-2019 09:18 TEKNOLOJİ

Twitter’dan bilgilerinizi istemeden sızdırdık itirafı

Geçtiğimiz temmuz ayında kullanıcılarının verilerini koruyamamaktan ötürü Amerikan Federal Ticaret Komisyonu tarafından 5 milyar dolar cezaya çarptırılan Facebook’un başına gelenler, Twitter’ın da başına geldi.

Twitter’dan bilgilerinizi istemeden sızdırdık itirafı

Geçtiğimiz temmuz ayında kullanıcılarının verilerini koruyamamaktan ötürü Amerikan Federal Ticaret Komisyonu tarafından 5 milyar dolar cezaya çarptırılan Facebook’un başına gelenler, Twitter’ın da başına geldi. Twitter yönetimi acı bir itiraf paylaştı. 

Twitter reklamları kullanıcıların özel bilgilerini kullanıyor

Sosyal medya kullanıcıları için en önemli meselelerden birisi olan kullanıcı güvenliği, son yıllarda insanların güvenini kaybetmeye başladı. Genellikle Facebook ile anılan bu tür bilgi sızıntıları, Twitter cephesinde de yaşanıyor.

Kişisel bilgiler ve reklamlar başlıklı bir yazı paylaşan Twitter yönetimi, yaptığı açıklamada ne yazık ki reklamverenlerin kendi pazarlama yöntemlerini kitleler üzerinde daha etkili bir şekilde kullanabilmek adına kullanıcıların özel bilgilerine eriştiği belirtildi. 

Böyle bir olayın yanlışlıkla yaşandığının altını çizen sosyal medya platformu, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Korunmak veya güvenliği sağlamak amacıyla iki faktörlü kimlik doğrulaması için bize ilettiğiniz e-posta veya telefon numarası bilgileri, yanlışlıkla reklam amaçlı iş yapanlar tarafından kullanılmış olabilir.”

“Bir reklamveren, pazarlama belgelerini sistemimize yüklediğinde diğer kullanıcıları bu belgelerle eşleştirmiş olabiliriz. Reklamverenler, ilgili eşleştirme sonucunda Twitter kullanıcılarının e-posta ve telefon numaralarına erişmiş olabilirler.” 

“Bu bir hataydı. Özür dileriz. Bu olaydan kaç kişinin etkilendiğini kesin olarak söyleyemeyiz ancak şeffaflık politikamız gereği herkesin bilgilenmesini istedik. Hiçbir kişisel veri, ortaklarımızla veya diğer üçüncü taraflarla özel olarak paylaşılmadı.”

“17 Eylül 2019 itibari ile böyle bir kazanın yaşanmasına neden olan açığı ele aldık. Bu bağlamda artık reklamlarda güvenlik adına toplanan e-posta adreslerini ve telefon numaralarını kullanmıyoruz.”

Yaşanan talihsiz vaka, gizlilik ve olası yasal sorumluluk ihlalinin yanı sıra, özellikle kullanıcıların iki faktörlü kimlik doğrulama sistemine olan güvenini azaltacak. Siz ne düşünüyorsunuz?




DİĞER TEKNOLOJİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu