kstb

telsim

28-01-2022 12:03 GÜNDEM

Uyuşturucu ithal ederken yakalanmıştı, yargılanmayı tutuklu bekleyecek

Narkotik ekiplerinin Akyar Sınır Kapısı’nda düzenlediği operasyonda aracında ve evinde toplam 311 gram 70 miligram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ile yakalanarak tutuklanan zanlı Ersin Ergüç cezaevine gönderildi.

Uyuşturucu ithal ederken yakalanmıştı, yargılanmayı tutuklu bekleyecek

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından 19 Ocak 2022 tarihinde Akyar Sınır Kapısı’nda “Kapkaç Operasyonu” olarak isimlendirilen operasyonda Güney’den KKTC’ ye giriş yaptığı sırada kullanımındaki aracında ve daha sonra ikametgahında yapılan aramada toplam 311 gram 70 mlg sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ile yakalanan Ersin Ergüç hakkındaki polis soruşturması tamamlandı.

 Zanlı, “Kanunsuz uyuşturucu madde alma”, “Kanunsuz uyuşturucu madde ithal” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamaları ile yürütülen soruşturma kapsamında bugün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı.

Zanlı Ergüç aleyhinde okunan davaları kabul ederken, külliyatlı miktarda uyuşturucu ile yakalanan zanlı Ergüç yargılanıncaya kadar 2 ayı geçmemek üzere hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

POLİS SORUŞTURMASINI TAMAMLADI

Soruşturmayı yürüten polis memuru İbrahim Gökova mahkemede verdiği şahadetinde, 19 Ocak 2022 tarihinde saat 15.30 raddelerinde Güney Kıbrıs’a giden zanlının geri dönüşte uyuşturucu madde getireceğine dair bilgi alındığını açıkladı. Saat 16.00 raddelerinde kullanımındaki araç ile Güney’den Akyar Sınır Kapısı’ndan KKTC’ ye giriş yapan zanlının alıkonulduğunu belirten Gökova, zanlının aracında yapılan aramada, şoför koltuğu alt kısmında 257 gr 650 mlg sentetik cannabinoid türü uyuşturucu maddenin bulunarak emare alındığını açıkladı.

Suçüstü hali gereği zanlının tutuklandığını söylen Gökova, ayni gün zanlının Tuzla’da, kaldığı ikametgahında yapılan aramada yatak odasında komodin üst çekmecesi içerisinde şeffaf naylon poşete sarılı 53 gr 420 mlg ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu maddenin tespit edilerek emare alındığını açıkladı.

Zanlının poliste gönüllü bir ifade vererek suçunu itiraf ettiğini belirten Gökova, hakkında okunan davaları da kabul ettiğini belirterek mahkemeden, zanlının yargılanıncaya kadar cezaevine gönderilmesini talep etti.

Mahkeme, zanlının 2 ayı geçmemek üzere hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi.




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu